MIT EFTERSKOLELIV: Emilie Hougaard Thomsen, Hald Ege Efterskole

0
3262

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. I dag: Emilie Hougaard Thomsen fra Hald Ege Efterskole

Navn: Emilie Hougaard Thomsen

Alder: 16

Hjemby: Thorsø

Efterskole: Hald Ege Efterskole

Klub/række: SIF Q, liga 1

Position på banen: Midt forsvar

Udsigten til et helt år med fodbold og nye venskaber fik Emilie til at vælge at tage på efterskole.

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Jeg valgte at tage på efterskole fordi jeg virkelig gerne ville have oplevelsen. Både alle de nye bekendtskaber, og et helt år hvor jeg kunne gå op i fodbold.

Derfor blev det Hald Ege Efterskole:

Det blev Hald Ege Efterskole, fordi jeg havde hørt så meget godt om den. Jeg kender også nogle der har gået på fodboldlinjen på Hald Ege, som også sagde at den var virkelig god.

Jeg tog så et kig på den til efterskolernes dag og viste med det samme at det var det rette sted for mig.

Det bedste ved at være på efterskole:

Det bedste ved at være på efterskole er helt klart de nye venskaber man får. Hvis man selv gør en indsats, får man en masse gode venner for livet. Det er helt klart også linjerne, nu går jeg jo på fodboldlinjen og det er bare det fedeste. Vi har det bedste sammenhold på holdet og så er det jo også super fedt at blive bedre til det man går op i.

“Hvis man selv gør en indsats, får man en masse gode venner for livet”

Nævn en sjov eller stor oplevelse fra din første tid på efterskolen:

Indtil videre har vi ikke haft nogle store oplevelser, men en masse små sjove oplevelser, som har gjort starten på året rigtig godt. Her til februar skal vi til Sierra Leone  (Afrika), hvilket jo bliver en god oplevelse, som vi glæder os rigtig meget til.

Der er et super sammenhold på fodboldlinjen.

Hvordan bor I – og hvordan går det?

Jeg bor på 4 mandsværelse, men man kan også bo på 2, 4 og 6 mandsværelser. Mit 4 mandsværelse deler toilet med det pige 4 mandsværelse der er ved siden af. Overordnet synes jeg det går mega godt og vi har det super sjovt sammen. Udenfor værelset er det ikke fordi vi snakker mega meget sammen, men så især om aften når vi alle er der, snakker vi en masse og har det super hyggeligt.

Hvordan kombinerer du klubfodbold og efterskole?

For mig er det ikke så svært. Jeg har valgt at bruge min tid på efterskolen, fordi nu når jeg er her vil jeg gerne have det hele med. Men når jeg så er hjemme og der er en kamp eller andet i min klub spiller jeg med der. Man kan også vælge at spille inde i VFF, men det har jeg valgt at tage fra, fordi jeg synes det ville blive for meget når jeg også stadig spiller derhjemme. Men det er en mulighed og kan sagtens lade sig gøre at spille med VFF samtidig med efterskolen.

Emilie synes selv, at hun har udviklet sig fodboldmæssigt på efterskolen.

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad giver den dig?

Jeg synes fodboldtræningen har givet og giver mig meget. Jeg synes selv at jeg er blevet bedre siden jeg startede, og ved også at mine trænere synes det samme. I det heltaget synes jeg også at vi er blevet meget bedre på holdet.

“Jeg synes selv at jeg er blevet bedre siden jeg startede”

Din plan efter efterskolen:

Min plan efter efterskole er at tage på STX (Bjerringbro gymnasium). Og selvfølgelig spille en masse fodbold.

Jeg har fået venner, som jeg er sikker på jeg også vil have, når året er omme, siger Emilie.

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

Jeg vil helt klart sige GO! Det er den bedste oplevelse jeg længe har haft og jeg er ikke engang halvvejs endnu. Jeg har allerede nogle venner jeg er 100% sikker på jeg også har når året er omme. Og hvis du er en der går op i din sport vil jeg virkelig anbefale at tage et kig på Hald Ege, det er en rigtig god efterskole med nogle virkelige gode faciliteter og trænerne på linjerne er nogle af de dygtige og ved præcis hvad de laver.

Du kan få mere information om Hald Ege Efterskole her.

“Jeg har allerede nogle venner jeg er 100% sikker på jeg også har når året er omme”