Fortunas cheftræner stopper med øjeblikkelig virkning

0
1519
Fortunas Hjørring har vundet pokaltitlen med Carrie Kveton som cheftræner. Kveton ses yderst til venstre. Foto: Steen Trolle

Fortuna Hjørrings amerikanske cheftræner Carrie Kveton har sagt op et halvt år før tid for at skifte til et større trænerjob i udlandet

Et godt tilbud i udlandet har fået Fortuna Hjørrings amerikanske succestræner Carie Kveton til at sige op med øjeblikkelige virkning. Carrie Kveton stopper efter lørdagens pokalkamp i Hjørring, hvor Fortuna spillede sig videre til semifinalen med en sejr over VSK Aarhus.

“Jeg har haft en fantastisk tid – 7 år og 6 måneder – i Fortuna. Jeg har stadig et stort og varmt hjerte for spillerne og klubben, som har hjulpet mig til uddannelsen som træner og givet mig de første erfaringer. Jeg vil stadig følge klubben og de unge spillere, som jeg er meget nært knyttet til,” siger Carrie Kveton til klubbens hjemmeside.

Hun ønsker endnu ikke at oplyse, hvor hun fortsætter. Men sportschef Peter Enevoldsen lader overfor DR Sporten forstå, at det er i en større klub end Fortuna Hjørring.

“Den klub, som har henvendt sig, er større end Fortuna. Hvis det bare havde været en midterklub i Sverige og Norge, havde vi nok ikke sagt ja,” siger Peter Enevoldsen til dr.dk med henvisning til, at Carrie Kveton har et halvt år tilbage af sin kontrakt.

Pokalvinder og førsteplads

Carrie Kveton skiftede fra assistent til cheftræner, da Brian Sørensen stoppede i klubben for to år siden. Hun har som cheftræner vundet pokalturneringen i 2019 og sluttede efteråret med en placering som nummer et i ligaen.

“Carrie har lavet et godt og solidt arbejde med holdet og vore unge spillere. Vi havde gerne set, at hun – i det mindste – havde kørt sæsonen ud, hvilket hendes kontrakt er baseret på, men når hun har et ønske om at stoppe nu, så vil vi ikke spænde ben,” siger Fortunas sportschef Peter Enevoldsen.

Han er nu i gang med at jagte en ny cheftræner.

“Vi arbejder intenst på at finde Carries afløser. Da hendes beslutning var en overraskelse, har vi naturligvis ikke en afløser på plads, men jeg er overbevist om, at det lykkes i god tid, inden vi i foråret skal i gang med at jagte guld og forsvare pokalmesterskabet,” siger sportschefen.