Mod alle odds: HB Køge Pigefodbold løber med andenpladsen

0
2674
Foto: HB Køge Pigefodbold

I lørdags blev de sidste kampe i 1. division spillet, og andenpladsen blev endelig afgjort. Mod forventning blev det HB Køge Pigefodbold der, efter sejr over Herlufsholm, endte med at løbe med andenpladsen og oprykning til Kvalifikationsligaen.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

Der var mange faktorer der gik op i en højere enhed, da HB Køge lørdag sluttede på andenpladsen i 1. divisions pulje 1 og dermed sikrede sig en plads i forårets kvalifikationsliga, hvor der skal kæmpes om to pladser i Gjensidige Kvindeliga.

Først og fremmest mødte de Herlufsholm på hjemmebane, hvor HB Køge Pigefodbold overbevisende vandt 3-0 med scoringer af Lærke Bjergager Niklasson, Meilessah Rangel og Sasja Fabäch Hansen. Dernæst måtte Næsby ikke vinde over Sundby, hvilket igen gik til HB Køge Pigefodbolds fordel, da kampen endte 1-1. Således havde HB Køge Pigefodbold flere point end Næsby i den samlende stilling, og de indtog puljens andenplads med 25 point.

Fodbold for Piger har taget en snak med HB Køge Pigefodbolds cheftræner, Jonas Nielsen, som selv er meget overrasket over spillets udfald, da holdets omstændigheder bestemt ikke har været optimale:

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi selv er overrasket over denne andenplads. Vi havde egentlig forberedt os på en sæson, hvor vi skulle kæmpe for at undgå nedrykning. Pigernes evne til at hæve niveauet har overrasket os positivt, samtidig med at deres mentale styrke er fantastisk. Holdet mister deres cheftræner cirka halvvejs igennem sæsonen, men spillerne rykker blot tættere sammen og skaber et kæmpe resultat,” mener Jonas Nielsen.

Om holdet er klar til Kvalifikationsligaen må tiden vise:

”Det er svært at sige, om vi er klar til Kvalifikationsligaen. Vi skal ikke ud at forsøge på at hente hele verden. Vi skal lære alt, hvad vi overhovedet kan og suge til os fra de store hold, som vi nu skal spille imod,” afslutter Jonas Nielsen.

Den endelige stilling i pulje 1: