Topscorer Mia Knudsen: jeg har det godt, hvor jeg er

0
3758
Mia Knudsen.

Romalt-angriber Mia Knudsen er blot 15 år gammel og topscorer i 1. division med hele 15 mål. Hun har været på måltavlen i alle de kampe Romalt IF har vundet i denne sæson. Samtidig er Mia Knudsen en eftertragtet spiller og har fået tilbud fra flere store klubber.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe

Romalt IF slutter sæsonen i 1. division pulje 2 af på en 6. plads med 12 point. På trods af det er holdet også indehavere af hele 1. divisions topscorer, Mia Knudsen, som har scoret 15 mål i denne sæson. Fodbold for Piger har taget en snak med den 15-årige måltyv, som til daglig går i 1.g på Paderup Gymnasium.

Hvor længe har du spillet fodbold?

Jeg runder snart de 12 år på boldbanerne. Jeg begyndte at spille fodbold i Romalt IF, da jeg var fire år gammel.

Du har fået tilbud fra andre klubber, men du vil gerne blive i Randers, hvordan kan det være? 

Det er rigtigt. Jeg har gennem den seneste tid fået en del fristende og ikke mindst spændende tilbud. På nuværende tidspunkt har jeg det bare så godt, hvor jeg er. Niveaumæssigt synes jeg, at jeg passer rigtig godt ind i Romalt IF, og ikke mindst med de piger, som følger med i den pakke.

Hvordan har du det med at være topscorer i 1. division?

Jeg endte som topscorer i pulje 2, og det er enormt fedt med alle de ting det nu engang indebærer. Jeg må da indrømme, at det er noget, som jeg er stolt over, mens det på samme tid også har været meget motiverende for mig. Jeg er sikker på, at jeg på sigt vil se tilbage på det med et smil på læben.

Hvad er dit bedste mål? 

Mit bedste mål var i kampen mod ASA Aarhus her i efteråret. Vi var i tillægstiden med en stilling på 1-1, hvor der blev knoklet røven ud af bukserne over hele linjen. Jeg får stukket en bold i dybden og løber mod målmanden, som noget der formentlig skulle have være en mand til mand duel, men i stedet vælger jeg at lobbe bolden over målmanden. Kampen endte dog 3-1, men det var fedt at lave historie på den måde, og få vores første sejr i 1 division.

Hvad er dit bedste fodboldminde? 

Udover oprykninger og JM-titler synes jeg helt klart, at den bedste oplevelse var, da hele holdet tog til Malaga i foråret. Det var med til at skyde min seniordebut i gang og ikke mindst bare en fed oplevelse i sig selv. Turen var så stor en succes, at vi igen til foråret smutter en tur til Malaga.

Hvad er dine ambitioner og drømme indenfor fodbold? 

På nuværende tidspunkt har jeg ikke rigtigt ambitioner eller forestillinger om, hvor eller hvordan min “karriere” kommer til at se ud. Jeg er endnu ikke sikker på, at det er fodbold, der skal drive mig på sigt, men jeg vil samtidig ikke afvise, at jeg på et tidspunkt vil tage det til noget andet end Romalt IF.