Vildbjerg efter endnu en storsejr: “Det er en klassisk Vildbjerg-sæson”

0
2505

Vildbjerg vinder 7-0 over Viborg Q i rundens midtugekamp og nærmer sig top 5 i U18 DM ligaen. Den positive sejrsstime glæder træner Kenneth Pedersen.

Af Charlotte Stentebjerg

Det går godt for Vildbjergs u-18 piger for tiden. Efter en sæson med op- og nedture i efteråret, ser det nu ud til, at holdet har fundet formen frem op til vinterpausen. I hvert fald, hvis man kigger på de to seneste kampe. I weekenden slog de FC Nordsjælland i Farum med hele 7-0 i kampen om 6.-7. pladsen, og i rundens midtugekamp, blev det til endnu en 7-0 sejr. Denne gang blev det over de jyske piger fra Viborg Q.

Træner for Vildbjergs U18-piger Kenneth Pedersen siger:

“Det er jo i virkeligheden en klassisk Vilbjerg sæson på mange punkter. Vi får ikke en flok fra u-16, der rykker op til vores hold. Det er i stedet et stort sammensurium af folk fra lokalområdet, og andre steder. Derfor må vi skabe en trup ud fra de forudsætninger. Vi ser vores træning som en fodbolduddannelse, jo højere intensitet, jo mere vænnes de til kampene på det her niveau. Derfor må det tage den tid, det tager. De plejer som regel at blomstre hen ad vejen. Det plejer dog først at ske omkring foråret, så jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at det allerede kan ses på resultaterne nu. Stor ros til pigerne.”

Dermed har Vildbjerg en masse selvtillid med i bagagen, når de allerede mandag skal snøre støvlerne igen. Her møder pigerne Varde, der lige nu ligger nr. 7 i ligaen. Kenneth Pedersen håber, at Vildbjerg kan holde sejrsstimen:

“Jeg har dyb respekt for Varde, de vandt jo lige 3-2 over Kolding Q, som vi selv tabte til. Derfor må de have en god fysik, og de har klaret sig godt. Vi havde ikke regnet med at vinde så meget over hverken FC Nordsjælland eller Viborg Q, men forhåbentlig er der også sejrs-champagne efter den næste kamp.”

Ikke en nem kamp mod Viborg Q:

Selvom gårsdagens resultatet mod Viborg Q afspejlede en nem kamp, var det ikke sådan det så ud i første halvdel af kampen. Efter et lille kvarter kunne Emma Just gøre det til 1-0. Viborg pressede dog på igennem første halvleg, og havde også et par kontra angreb, der dog ikke blev til noget. Alberte Skytte kunne gøre det 2-0 for Vilbjerg ti minutter før pausefløjtet. I 2. halvleg gik det stærkt med tre mål i løbet af de første fire minutter. Først gjorde Clara Krabbe det til 3-0, derefter var det Helle Pedersen, der kunne få bolden over målstregen til 4-0, og det femte mål blev skudt i nettet af Vibeke Lindekrantz. I de sidste minutter, inden kampen blev fløjtet af, fik Vilbjerg både et straffe, som anfører Anna Kirk Lauritsen kunne sparke sikkert ind, og Sille Mølleskov sluttede af med det sidste mål til 7-0.

Kampens resultat betyder, at Vildbjerg forbliver på ligaens 6. plads med ét enkelt point fra FC Thy Piger – Skyum, der ligger på 5. pladsen med 18 point. Nordjyderne har også et svært opgør i weekenden. Den spiller de lørdag kl. 15, når de tager imod Brøndby på hjemmebane, der også er Vilbjergs modstandere i næste runde.

Vildbjerg møder Varde på hjemmebane mandag d. 25/11 kl. 19