Vildbjergs træner: Vi bliver en svær modstander i kvalspillet

0
1882
Foto: Michael Jespersen

I weekenden blev de sidste kampe i 1. division spillet, og Vildbjerg kunne officielt indtage andenpladsen i pulje 2 efter lørdagens kamp mod Aarhus 1900. Dermed rykker de med Aab op i Kvalifikationsligaen til foråret.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe

I lørdags understregede Vildbjerg endnu engang, at de er de retmæssige indehavere af andenpladsen i 1. division pulje 2, da de vandt 2-1 over Aarhus 1900. Vildbjergs mål blev scoret af Rikke Søndergaard og Kirstine Roland Lykke, mens Århus 1900 kom på tavlen i sidste minut med mål fra Julie Nørgaard.

Vildbjerg havde allerede inden weekendens kamp sikret sig andenpladsen, hvor puljens nr. 3, Fortuna Hjørring, ikke kan rykke op, da de allerede har et hold i Kvindeligaen. Derfor var IF Lyseng de eneste reelle modstandere i jagten om puljens andenplads, dog slutter Vildbjerg sæsonen overbevisende af fire point foran IF Lyseng. Vildbjerg er dermed sikret en plads i forårets Kvalifikationsliga, hvor der kæmpes om to pladser i Gjensidige Kvindeliga.

Fodbold for Piger har taget en snak med Vildbjergs cheftræner, Henrik Varbøl Andersen, som er meget tilfreds med sæsonen:

”Vi var meget spændte før sæsonen begyndte, da vi er et ungt og relativt nyt hold. Spillerne har arbejdet hårdt og koncentreret hele efteråret, og det har gjort, at vi fortjent ender på andenpladsen. Vi har især vist styrke på hjemmebane, hvor det kun lykkedes ASA Aarhus at tage point fra os. Desuden var vi de første til at besejre Aab i turneringen, da vi slog dem 1-0 på hjemmebane, her viste vi for alvor, hvad vi kan. Der er masser af højdepunkter fra efteråret, og jeg synes, at vi har gjort det godt og har en spændende trup,” mener Henrik Varbøl Andersen.

På trods af, at holdet ikke er lige så rutineret og sammenspillet, som blandt andet ASA og IF Lyseng, der også var kandidater til andenpladsen, lykkes det alligevel Vildbjerg. Henrik Varbøl Andersen tror på, at holdet kan udvikle sig til at blive en svær modstander i forårets kvalspil:

”Vi er ikke klar til Kvalifikationsligaen endnu, men det bliver vi. Holdet har masser af talent, men mangler et par rutinerede spillere, som indimellem kan hjælpe de unge i kampene. Vi kommer primært i kvalspillet for at lære, og jeg vurderer, at holdet ret hurtigt vil blive en svær modstander for de andre. Spillerne har været dygtige, og det er derfor fortjent, at vi har vundet oprykningspladsen,” siger Henrik Varbøl Andersen.

 

Den endelige stilling i pulje 2: