Brøndby-spiller: Mere jævnbyrdigt niveau og bedre mediedækning i Gjensidige Kvindeliga

0
2031
Emilie Henriksen i en kamp mod BSF. Foto: Steen Trolle.

Brøndby har ikke haft den halvsæson, de havde regnet med. Alligevel er der flere positive elementer at tage med fra Gjensidige Kvindeliga inden forårets Slutspil. Det forklarer Emilie Henriksen, der i denne artikel kommer med en status, efter grundspillet er blevet fløjtet af.

Af Camilla Bergholm 

Når spillerne fra Danmarks bedste kvindeliga er løbet ind på banen denne halvsæson, har det været med et banner på grønsværen, hvor ”Gjensidige Kvindeliga” står skrevet på. Det har været én af de ting, der har været anderledes fra denne sæson. Den Ny Kvindeliga blev fløjtet i gang i august, og det var med flere nyheder på programmet.

Men Emilie Henriksen, der spiller i Brøndby, har ikke mærket det store til tiltagene endnu. Men tiden har også været kort, pointerer hun.

”Endnu har vi ikke kunnet mærke det så meget. Vi har ikke kunnet mærke, at der er kommet så mange tilskuere til. Men det er fedt i medierne at se, at det fylder mere. Eller når man går ind på sin Facebook, så kommer der næsten altid et opslag fra Gjensidige Kvindeliga eller noget andet op” siger Emilie Henriksen.

“Det virker til, at ligaen er blevet mere lige. Vi har mistet nogle profiler, og Hjørring har mistet nogle profiler. Farum har oprustet, og det virker også til, at de andre har kunne beholde deres hold fra sidste sæson og bygge videre på det. Så det er jo spændende”

Emilie Henriksen, Brøndby-spiller

Brøndby har selv haft en blandet sæson, hvor det både er gået op og ned. Og Brøndby-spilleren er også meget klar i mælet, når det kommer til, om det er en godkendt sæson.

”Vores sæson har været lidt underlig. Vi er ude af pokalturneringen, og vi røg også ud af Champions League, og samtidig ligger vi nummer to i ligaen, så det har ikke været en godkendt halvsæson. Efter vi røg ud af Champions League har vi ikke rigtig kunne hive os selv op igen og komme videre derfra,” fortæller Emilie Henriksen.

Noget positivt har dog været mediedækningen, som ifølge den unge Brøndby-spiller har stor betydning, da det også kan bidrage med andre ting:

”Mediedækningen kan forhåbentlig tiltrække flere tilskuere. Og det viser også, at det man laver, det bliver værdsat, og der bliver lagt mærke til det.”

Emilie Henriksen på banen for Brøndby. Foto: Arkivfoto.

Niveauet har være mere jævnbyrdigt
Det er ikke kun Brøndby, der har mødt modstand denne sæson. Det har samtlige hold i Gjensidige Kvindeliga. Flere hold har nemlig holdt godt fast i de gode placeringer i tabellen. Men niveauet har også været mere jævnbyrdigt, fortæller Emilie Henriksen.

”Det virker til, at ligaen er blevet mere lige. Vi har mistet nogle profiler, og Hjørring har mistet nogle profiler. Farum har oprustet, og det virker også til, at de andre har kunne beholde deres hold fra sidste sæson og bygge videre på det. Så det er jo spændende. Der er ikke nogen lette kampe, og man skal være på. Så det er fedt nok, at der ikke er nogen kampe, hvor man tænker ”olay, det klarer man let nok”,” siger hun.

”Jeg forventer, at det stadig bliver en tæt liga. Der er ikke noget, der er afgjort endnu. Men jeg håber, at vi vinder til sidst”

Emilie Henriksen, Brøndby-spiller

FC Thy-ThistedQ overvintrer på ligaens fjerdeplads, og det er et hold, der flere gange har drillet de andre mandskaber i Gjensidige Kvindeliga. Men det er også et hold, der har overrasket Emilie Henriksen.

”Thisted har gjort det godt. Med de midler de har. Stort cadeau til dem. De kommer jo og har haft én sæson i ligaen, og så ligger de nummer fire nu. Det er jo mega vildt,” siger hun.  

Og det tætte spil fortsætter i Slutspillet, tror Brøndby-spilleren.

”Jeg forventer, at det stadig bliver en tæt liga. Der er ikke noget, der er afgjort endnu. Men jeg håber, at vi vinder til sidst.”

Tror du på, at I vinder til sidst?

”Det tror jeg på. Når vi lige er kommet over vintersæsonen og får lov til at løbe en masse, så vinder vi også til sidst,” slutter hun.