AaB sendt på vinterpause med sejr: Satser på de helt unge til foråret

0
1764

AaB slutter efterårsudgaven af U18 DM med at tage sæsonens anden sejr. Assistenttræner Kristian Stavad er positiv efter den første halvdel af sæsonen og ser nu frem mod foråret, hvor holdet satser på u-16 pigerne.

Af Charlotte Stentebjerg

Efter en sæson med få point er AaB begyndt at melde sig på banen i U18 DM-ligaen. I de sidste tre kampe har AaB fået seks point, og de er ikke længere bundprop, som de ellers har været gennem det meste af efterårssæsonen. I weekenden vandt de 1-0 på hjemmebane over ligaens nr. 8 FC Nordsjælland og holdet sendes på pause med den anden sejr på tre uger.

Både AaB’s cheftræner og assistenttræner har hver og især meldt ud, at de i denne sæson har haft mere fokus på de enkelte præstationer af spillerne end holdets samlede resultat. Det skyldes, at det nordjyske hold gennem sæsonen har forsøgt sig med hjælp fra deres U-16 trup, da deres U-18 trup har ladet sig skrumpe efter sommer, og de ikke har fået ligeså mange spillere udefra, som de havde håbet på. Det har betydet, at flere af pigerne har ‘dobbeltjobbet’ – altså både spillet for U-16 og U-18.

Til FODBOLD FOR PIGER siger assistenttræner Kristian Stavad:

“I pokalkampen mod FC Thy Piger – Skyum var vi syv U-16 piger og syv U-18 piger på holdet, og stillede altså med 50/50. Det kan vi sagtens klare, for vi har en sindssygt god U-16 trup, der også har et stærkt sammenhold, som vi håber smitter af på spillet i fremtiden.”

I sidste uge valgte AaB at rykke hele U-16 holdet op til U-18, og det er noget, der har afspejlet sig i træningen. Til klubbens hjemmeside udtalte Kristian Stavad før kampen mod FC Nordsjælland, at træningen op til kampen havde været ualmindeligt god, og AaB endte også med at vinde kampen med et mål af Emma Boregaard Eskerod. I kampen mod FC Nordsjælland havde AaB fire af U-16 pigerne med i truppen.

“Selvfølgelig er vi stadig meget langt fra de bedste hold, og vi er godt klar over, at træerne ikke kommer til at vokse ind i himlen i foråret, bare fordi vi rykker de unger piger op.”

– Kristian Stavad, assistentræner, AaB U18 DM

Efter lørdagens sejr over nordsjællandske piger, slutter AaB efteråret af på 12. pladsen med syv point.

“Det har været en hård sæson, men vi har set gode præstationer fra pigerne. Overordnet set er vi tilfredse, og det er dejligt at se, at det hårde arbejde har smittet af på de sidste tre kampe i sæsonen,” fortæller Kristian Stavad.

Han siger også, at holdet vil blive ved med at holde fokus på de enkelte præstationer fremfor resultaterne i ligaen i forårsæsonen:

“Vi er meget spændte på forårssæsonen, og håber på flere gode præstationer. Selvfølgelig er vi stadig meget langt fra de bedste hold, og vi er godt klar over, at træerne ikke kommer til at vokse ind i himlen i foråret, bare fordi vi rykker de unger piger op. Men vi håber på, at det kan ses i resultaterne, at vi arbejder hårdt, og at de helt  unge pigers sammenhold også kan smitte af på resten af sæsonen.”

Weekendens sejr betyder, at AaB øger forspringet fra bundproppen B93, og at de nu har fire point ned til 13. pladsen.

Af øvrige opgør i weekenden sluttede Fortuna Hjørring en flot efterårssæson af med overraskende at tabe point mod Varde, da de spillede 1-1 lørdag.

I den kommende weekend spilles der yderligere to opgør inden alle hold kan gå på vinterpause. Lørdag tager Varde imod FC Nordsjælland, og søndag har IF Lyseng og Vildbjerg æren af at slutte efterårssæsonen af på Lysengs kunstgræsbane.

Stillingen ser nu således ud: