U17-landstræner før venskabskampe mod Holland: Der er forudsætninger for en god præstation

0
2097
DBU Foto

Det danske U17-landshold er rejst til Holland, hvor der venter to spændende venskabskampe mod det europæiske tophold.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

Der skal kæmpes, når det danske U17-landshold møder Holland på onsdag og fredag i to venskabskampe. Holland er kendt som værende en hård modstander fra den suveræne europæiske top. I sommer var alle deres hold blandt de sidste fire i UEFA/FIFA-turneringer, mens det bedste danske resultat var i puljespillet ved U17 EM.

”Kampene skal bruges til at matche spillerne med internationale modstander i et landskamp set-up,” lyder det fra U17-landstræner Kristian Mørch Rasmussen, som understreger, at det er udvikling og læring for den enkelte spiller, der er i fokus.

I de kommende kampe mod Holland bliver der gode chancer for at afprøve de ting, som holdet skal træne i kamp, men overordnet bliver fokus i kampene det defensive spil:

”Kampene gribes ikke an på nogen speciel måde. I modsætning til de seneste U17 kampe, kommer vi ikke til at have ligeså høj boldbesiddelse. Vi får i stedet mulighed for at træne den defensive del af spillet og bygge videre på de dele, som vi hidtil har trænet og øvet.” fortæller Kristian Mørch Rasmussen.

Landstræneren er positivt stemt overfor turen, og mener også at forudsætninger for en god præstation fra spillerne bestemt er en realitet, men siger også at resultatet ikke er i fokus:

”Spillerne har hidtil taget ejerskab for vores spil og trænet godt. Jeg har planlagt turen godt, og de har en dygtig stab omkring sig, så jeg synes forudsætningerne for en god præstation er tilstede. Resultatet ser vi først på i slutningen af kampen,” lyder det fra Kristian Mørch Rasmussen.

Sidst det danske U17-landshold spillede kamp, var i september ved EM-kvalifikation, hvor de danske piger blandt andet slog Nordmakedonien 11-0. Holdet endte som nummer to i deres pulje, og gik dermed videre til forårets Eliteround, som kan ende med at sende dem det sidste stykke videre mod U17 EM.

Med på turen til Holland er to U18 DM trænere, hvilket har til hensigt at give trænerne erfaringer, som de kan bruge i det daglige arbejde med spillerne.

De to venskabskampe mod Holland spilles onsdag den 4. december kl. 19:00 og fredag den 6. december kl. 11:00 i byen Zaltbommel.