Fra Lyngs til landsholdet

0
3292

Den tidligere Lyngs- elev Vibeke Hedegaard Andersen fra Lemvig har i efteråret fået debut på Danmarks U17- landshold.

Af: Lyngs Idrætsefterskole (Morten Smit Søndergaard)

Vibeke Hedegaard Andersen, der i skoleåret 18/19 gik i 9. kl. på Lyngs Idrætsefterskole har for alvor bidt sig fast i truppen på den danske U17- landshold. Debuten kom i september i forbindelse med landsholdets indledende EM- kvalifikationsstævne, der blev afholdt i Ringkøbing. At den 16- årige Vildbjergspiller i dag kan kalde sig landholdspiller kommer ikke bag på hendes tidligere træner Keld Østergaard.

”Vibs´ indstilling og vilje til konstant at udvikle sig er forbilledlig. Til samtlige træninger yder hun en 110 procents indsats”. ”Jeg er enormt stolt af Vibeke, men også at vi som seriøs idrætsefterskole kan være med til at udvikle de spillere, der har viljen til at gå hele vejen”, tilføjer Keld Østergaard.

Lemvigpigen, der ved siden af fodbolden læser STX på Lemvig Gymnasium, ser tilbage på sit efterskoleophold på Lyngs som en periode, hvor hun udviklede sig fodboldfagligt, men også menneskeligt.

”Jeg har lært at tage mere ansvar for holdet, og at have det sjovt og hyggeligt samtidig med at man træner seriøst og målrettet”, forklarer Vibeke, der nedprioriterede klubfodbolden i det år hun gik på Lyngs til fordel for efterskolevenskaber og oplevelser. Lysten til klubfodbolden er dog ikke blevet svækket af et år på efterskole – snarere tværtimod.

Hvad fremtiden bringer, og hvor langt talentet rækker gør Vibeke sig ikke de store tanker om, men hun understreger, at hendes egen personlige udvikling og den daglige glæde i forbindelse med træning og kamp er essentiel.

Keld Østergaard er dog ikke i tvivl om, at Vibeke Andersen i fremtiden bliver A- landsholdsspiller. ”Hun er den bedste pigespiller jeg nogensinde har trænet – hun har hele pakken. En topmoderne tovejsspiller, der med sin fart, power og kompromisløshed passer perfekt ind i den moderne fodboldverden”.

Næste store opgave for den nybagte landholdspiller bliver i slutningen af marts, hvor U17- landsholdet møder Irland, Østrig og Serbien i den såkaldte Elite Round, hvor kun gruppevinderen kvalificerer sig til sommerens Europamesterskaber i Sverige.