KoldingQ henter ny chefmålmandstræner til kvindeligatruppen

0
1487
Svend Drejer bliver ny chefmålmandstræner i KoldingQ. Foto: KoldingQ.

Svend Drejer bliver ny chefmålmandstræner for KoldingQ’ kvindeligatrup. Her glæder han sig til at arbejde med de dygtige keepere på holdet.

Skrevet af KoldingQ. Redigeret af Camilla Bergholm.

KoldingQ har præsenteret den nye chefmålmandstræner i KoldingQ, som bliver Svend Drejer, der er 58 år og bosiddende i Herning.

“Jeg har de sidste fire år været målmandstræner hos Tjørring IF Fodbold. Desuden har jeg trænet i Silkeborg IF Q i perioden. Jeg har trænet både bredde og elite og har arbejdet med årgangene U10 til U19 (U18 DM) samt JS Herrer. Desuden har jeg haft nogle ”special træninger” efter aftale,” siger han.

Nogle af resultaterne er målmænd i de højeste pigerækker U13-U18, DBU U10 og U12 Topcenter, FCM pigelicenshold og DBU U14 pigetalent.

Den nye målmandstræner har høje ambitioner og arbejder derfor efter følgende motto:

“Vi træner ikke for sjov, vi træner for at blive bedre. Men det gør ikke noget, hvis vi har det sjovt undervejs.”

“Målmanden er – sagt med et glimt i øjet – kun med for at redde de andre, og det forholder vi os til. Halvdelen af målmandens ”job” foregår i hovedet. For kvindemålmændene er udfordringen tit højden, men hvad man ikke har i højden, må man have i benene, når det gælder om at nå helt ud til målstolpen eller op til overlæggeren efter bolden. Hvis man ikke er så høj, må man bruge andre spidskompetencer: Hvis man er stor, har man jo en længere rækkevidde. Så hvis du er lidt mindre, skal vi arbejde mere med hurtigheden og benarbejdet,” forklarer Svend Drejer.

Derudover er Svend Dejer formand for DBU Jyllands Kvindeseniorgruppe, og han har M2 licens (Målmandstræner), Uefa B2 licens (træner ) og Talent-ID.

Sportschef i KoldingQ, Lennart Lindsted, er positiv og har høje forventninger til den nye chefmålmandstræner.

“Jeg er overbevist om, at vi tilknytter endnu en dygtig kapacitet til teamet i KoldingQ. Svend vil hovedsagligt arbejde med senior-keeperne samt U18. Dem skal han udvikle til at være endnu mere kampafgørende. Svend er meget dedikeret til de opgaver, han skal løse, så jeg har et begrundet håb om, at en stærk og faglig dygtig målmandstræner nu er fundet,” siger Lennart Lindsted.

“Jeg glæder mig meget til, at arbejde med KoldingsQ’ dygtige keepere, og jeg ser dette som et step op i udviklingen både som målmandstræner og person,” slutter Svend Drejer.

Svend Drejer starter sin gerning i KoldingQ 1/1-2020 og har lavet en 2-årig kontrakt.