Nye udfordringer i det svenske skal udvikle Kathrine Larsen

0
1787
Tidligere Farum BK/FCN-keeper, Kathrine Østergaard Larsen, som nu er skiftet til svensk fodbold. Foto: Steen Trolle.

Tidligere på måneden kom det frem, at målvogter Kathrine Larsen skifter Farum BK/FCN-trøjen ud med den svenske klub Djurgårdens. Fodbold For Piger har taget en snak med keeperen, der ser sit skifte som en mulighed for at udvikle sig yderligere.

Af Camilla Bergholm

De danske fodboldbaner bliver snart byttet ud med svenske for Farum BK/FCN-keeperen, Kathrine Larsen. Hun har nemlig taget springet til den svenske klub Djurgården, der skal danne ramme for hendes fodboldkarriere i 2020.

”Jeg forventer at komme hen til en lidt stærkere liga og måske mere tæt liga end den danske. Og så er en af grundene til, at jeg vælger at skifte, at jeg også vil prøve noget nyt. Sportsligt vil jeg gerne udvikle mig,” fortæller Kathrine Larsen.

Kontrakten med Stockholmsklubben kom i hus, efter at hun blev kontaktet af klubben. Det var derfor ikke et skifte, hun selv lige havde set komme. Men da chancen bød sig, tog hun den.

”Det var lidt tilfældigt. De manglede en målmand, og så blev jeg kontaktet af dem og var i dialog med dem. Det var ikke fordi, at det var så planlagt, at jeg ville skifte her til vinter, men så bød muligheden sig, og så tænkte jeg hvorfor ikke,” siger hun.

Og Kathrine Larsen glæder sig til de oplevelser og udfordringer, hun nu kommer til at stå overfor. Hvilket altså sker i helt nye omgivelser.

”Jeg skifter også for at udfordre mig selv og komme lidt uden for min comfortzone. Og samtidig for at få en masse spændende og tætte kampe mod nye hold og modstandere. Så jeg kan få en masse nyt ind og udvikle mig,” fortæller den 26-årige keeper.

Vemodigt, men nødvendigt
Den nordsjællandske keeper kommer fra en sæson i Gjensidige Kvindeliga, hvor hendes nu tidligere klub, Farum BK/FCN, sluttede på tredjepladsen i ligaen efter en flot halvsæson. Og med Slutspillet, der venter lige rundt om hjørnet, er Kathrine Larsen også ærgerlig over at skulle sige farvel.

”Jeg var rigtig glad for at være der og rigtig glad for det, vi har bygget op. Og jeg så frem til at komme ind i en ny halvsæson med et hold, der har spillet sammen i længere tid. Det er jo et spændende projekt, så det er lidt vemodigt. Men samtidig ser jeg også frem til de nye udfordringer,” fortæller keeperen.

“Det kan jo have indflydelse på måden, jeg udvikler mig på. Jeg kan få en masse nye udfordringer og komme ud af min comfortzone. På den måde kan det betyde, at jeg fortsat bliver bedre og udvikler mig”

Kathrine Larsen, Djurgården-spiller

Og det er netop et skifte, Kathrine Larsen ser frem til. For selvom det er et farvel til dansk fodbold for nu, så er det også et velkommen til et nyt land, der dog ikke er helt så forskelligt fra Danmark.

”Jeg har det helt fint med at komme til et nyt land. Sverige er heldigvis ikke så fremmed fra Danmark, og sproget kommer jeg hurtigt til at finde, håber jeg, så det gør det forhåbentlig også lidt lettere. Så det er fint, at det er noget, der minder lidt om, så jeg hurtigt kan fokusere på det fodboldmæssige.”

Da skiftet blev en realitet, udtalte keeperen på Djurdgårdens hjemmeside, at A-landsholdet er en målsætning for hende. Og her er det især de nye rammer, der kommer til at spille ind.

”Det kan jo have indflydelse på måden, jeg udvikler mig på. Jeg kan få en masse nye udfordringer og komme ud af min comfortzone. På den måde kan det betyde, at jeg fortsat bliver bedre og udvikler mig. Så kan det bære frugt ved, at jeg kan være inde omkring landsholdet og få nogle kampe. Men det er mere for at udvikle mig personligt,” slutter hun.