Sofie Tranholm: Superfedt at få chancen i kvindeligaen

0
2083
Sofie Tranholm i aktion for U17-landsholdet. Foto: DBU

17-årige Sofie Tranholm er startet inde for FC Nordsjælland/Farum BKs kvindeligahold i de seneste tre kampe. Senest var hun med til at slå Brøndby ud af pokalturneringen. “Vi har en bred trup og står sammen,” fortæller hun til Frederiksborg Amts Avis

”Det er superfedt. Det er det, jeg hele tiden har stræbt efter”. Sådan lyder det i Frederiksborg Amts Avis fra U19-landsholdsspiller Sofie Tranholm, som i løbet af efteråret har fået chancen på FC Nordsjællands 1. hold, der har været en af de store overraskelser i Gjensidige Kvindeliga.

17-årige Sofie Di Tranholm Nielsen – kaldet Fie blandt holdkammeraterne – fik sin debut i Kvindeligaen mod VSK Aarhus 28. september, og de seneste tre kampe er hun startet inde. Senest var hun med i startopstillingen, da FC Nordsjælland højest overraskende slog Brøndby ud af pokalturneringen.

”Det er derfor, jeg træner – for at kunne være med og spille med de bedste,” siger Sofie til amtsavisen.

”Det er derfor, jeg træner – for at kunne være med og spille med de bedste”

Sofie Tranholm til amtsavisen

Stortalent fra Ølstykke FC

Sofie er fra Ølstykke, hvor hendes åbenlyse talent var en del af en meget stærk årgang i Ølstykke FC, der også talte spillere som FC Nordsjællands nuværende U18DM-anfører Julie Madsen og Brøndbys U17-landsholdsspiller Emilie Byrnak. Fra Ølstykke tog Sofie til Hillerød, inden hun for to år siden skiftede til FC Nordsjælland/Farum, der i 2017 lancerede sin ambitiøse plan om at blive topklub i dansk kvindefodbold. Sofie var i første omgang en del af U18 DM-holdet, men har nu spillet sig ind i varmen på ligaholdet.

Til Frederiksborg Amts Avis giver hun sit bud på, at FC Nordsjælland kunne slå Brøndby ud af pokalen:

”Fordi vi tror på det, og vi bliver ved, og fordi vi har så mange dygtige spillere og har så bred en trup, der er stærk og står sammen”.

Pokalturneringen betyder meget

Desuden har det spillet ind, at FC Nordsjælland har tabt til Brøndby i ligaen, vurderer hun:

”Vi havde blod på tanden efter at skulle have revanche fra sidste kamp,” siger Sofie, som fortæller at pokalturnering har høj prioritet for holdet:

“Pokalturneringen betyder ret meget for alle. Det er første sæson, og vi har fået en god start og sparker Brøndby ud, som har været med i finalen i 10 år. Det giver blod på tanden efter mere, og det giver motivation til at gå hele vejen”.

Om holdets målsætning fremover siger Sofie Tranholm til amtsavisen:

”De næste måneder skal bruges til at spille os bedre sammen og forberede os til næste sæson, hvor det virkelig gælder. Hvor vi forhåbentlig skal kvalificere os til Champions League”.