Fodboldpigerne fra Assens tromler al modstand ned

0
1624

KLUBNYT: Forleden fik Assens Fodbold Clubs fodboldpiger nyt spilletøj af Rema 1000 i Assens. Pigerne spillerne nu i lyserødt, men det er ikke kun farven på trøjerne, der vækker opsigt, når de to pigehold begiver sig ud i landet til indendørs fodboldstævner. Også resultaterne er opsigtsvækkende.

På få år er det lykkes træner René Gramm Jeppesen at samle og udvikle en talentfuld trup, og holdet går fra den ene triumf til den anden.

Søndag d. 29.12.2019 vandt U11-holdet det traditionsrige Fyens Stiftstidende-stævne i Odense Idrætshal. Stævnet er det mest prestigefulde på Fyn.

Pigerne spillede sig i semifinalen uden de store problemer, men måtte vente næsten fire og en halv time på at komme kamp igen. Modstanderen hed nu Marienlyst 2, og spillerne mærkede for alvor, at stemningsniveauet i hallen var steget markant. Men pigerne holdt koncentrationen og vandt kampen 4-1.

Og så ventede de skrappe piger fra Dalum IF i finalen.

Hallen kogte, da finalespillerne en efter en blev kaldt ind i hallen under høj musik og projektørlys.

Det blev som forventet en meget tæt kamp, men ved stillingen 1-1 lavede AFC’s Alma Gramm Jeppesen en lille genialitet, der skulle blive afgørende for kampens udfald. Med en genial aflevering bag om støttebenet, spillede hun Marie Holm helt fri til scoring, og så stod der 2-1 til vest fynboerne.

Og da der ikke blev scoret yderligere i kampen, kunne AFC-pigerne lade sig hylde som vindere af Fyens Stiftstidende Cup 2019.

Pigerne kommer ikke til at hvile ret længe på laurbærrene. I weekenden deltager to hold i kommunemesterskaberne i Aarup samt et hold ved danmarksmesterskaberne i Fredericia.

Assens FC har flere gange vundet FS-stævnet, men det er første gang, et af klubbens kvindehold triumferer i stævnet.

Assens FC pigerne: Alma Gramm Jeppesen, Marie Holm, Katrine Holm, Olivia Alexandersen, Katrine Larsen og Mathilde Christensen.