Kontraktspillere understreger KoldingQ’s ambitioner

0
1745
Emma Færge her fotograferet med sportschef Lennart Lindsted.

”KoldingQ er gået i sort”. Således lød det tidligere i efterårssæsonen fra KoldingQ i Gjensidige Kvindeliga, da klubben blev relanceret med nye tiltag. Tiltag, der var med til at understrege klubbens store armbevægelser og ambitioner for klubben, der nu også tæller kontrakter med flere spillere.

Af Camilla Bergholm

Det er ikke en hemmelighed, at der sker mange ting i KoldingQ. I efteråret blev klubben relanceret med nyt logo, nye kampdragter og ny tøjsponsor, og i december blev det nye stadion, Fynske Bank Arena, så indviet.

Men nu er klubben gået skridtet videre for yderligere at professionalisere kvindefodbold i Kolding. De har nemlig for første gang i klubbens historie skrevet kontrakter med flere af spillerne på kvindeliga-holdet. Og det er sportschef i KoldingQ, Lennart Lindsted, glad for, da det blandt andet er en måde at sætte mere fokus på det store arbejde, spillerne lægger for dagen.

”Først og fremmest så har vi valgt at gøre det for at fremstå seriøs som klub og for at tilgodese pigerne, der bruger uanet af tid og fritid på at spille fodbold. Nu har jeg været i Kolding i 11 måneder, og det har været mit allervigtigste fokus at skulle skrive nogle kontrakter og få samlet økonomi sammen til det. Hvis vi skal være med, hvor det sker, som vi gerne vil, så skal vi gøre det. Ellers kan vores spillere skifte i morgen, hvis de har lyst,” forklarer han.

“Vi spiller resultatfodbold, og når man spiller resultatfodbold, så spiller man for at blive danske mestre, og så spiller man for at komme med i Europa”

Lennart Lindsted, sportschef i KoldingQ

Og tiden er også den rigtige til, at det er et skridt de skal tage i Kolding:

”Nu har vi brugt et halvt år på at etablere os som selvstændig forening i forhold til spaltningen fra Kolding Boldklub for et halvt år siden. Og så har vi fået en god base, hvor vi har fået et nyt anlæg, så vi har gået og sparret lidt op til det for at kunne få lov til at tilgodese de her piger. Det er et super godt tidspunkt. Vores mål er at komme i pokalfinalen og se, hvad der sker i foråret,” siger sportschefen.

KoldingQ Skriver historie.Vi er utrolig glade for at kunne meddele at vi har skrevet kontrakt for første gang i…

Slået op af KoldingQFredag den 20. december 2019

 

Stolte, men ydmyge piger
Kvindefodbolden er under udvikling i både Danmark og udlandet, og det er en proces, de i KoldingQ også følger med i, fortæller Lennart Lindsted. Derfor viser de også, at de tager kvindefodbold seriøst ved at komme med tiltag som disse, hvortil han pointerer, at det også er noget, sponsorerne lægger mærke til. Men fokusset hos sportschefen er primært på spillerne.

”Det er nogle enormt stolte piger. De har været enormt dedikeret og ydmyg omkring det og håbet på, at de kunne få lov til det. Så det er nogle enormt ydmyge og stolte piger, der får lov til at skrive deres første professionelle kontrakter. Og det er velfortjent,” siger han.

Klubben er dog ikke færdig. Målsætningen er nemlig at fortsætte, så de kan forstærke sig yderligere og dermed være helt klar, når de store kampe skal spilles i det kommende forår. En af de spillere, holdet er blevet forstærket med, er Cecilie Fløe, der er skiftet fra Odense Q, og som har skrevet en 1,5-årig kontrakt med klubben. Og det er en signing, Lennart Lindsted er mere end tilfreds med.

”Hun er en ung, men en rigtig dygtig spiller, og hun kommer til at være en klar forstærkning til vores hold. Hende var jeg faktisk usikker på, om vi fik signet, for hun har fået tilbud fra de helt store klubber herhjemme. Men målet er at skrive to forstærkende kontrakter mere, inden sæsonen starter. Så mener jeg, at vi er kandidater til at vinde pokalfinalen,” siger han med optimisme i stemmen.

KoldingQ spiller resultatfodbold
Med de nye tiltag, KoldingQ har præsenteret, følger også høje ambitioner. Og de ambitioner arbejder klubben dedikeret for at opnå, forklarer sportschefen, der tydeligt ser målene for sig i forhold til både at blive et af de førende hold herhjemme, men de vil også være med i Europa.

”Vi spiller resultatfodbold, og når man spiller resultatfodbold, så spiller man for at blive danske mestre, og så spiller man for at komme med i Europa. Så det er drømmen, og det er målet. Det er det, alle arbejder intenst på. Men vi har også et mål og en drøm om at kunne ansatte flere resurser,” siger Lennart Lindsted.

“Men vi kommer til at nærme os de store klubber. Det er jeg helt overbevist om”

Lennart Lindsted, sportschef i KoldingQ

Men det kræver også en god økonomi i klubberne, så de blandt andet kan skrive flere kontrakter, som kan være med til at skabe en større konkurrence.

”Jeg kunne jo godt tænke mig, at når Gjensidige kommer ind og sponsorerer kvindeligaen, at man rent faktisk fik formøblet nogle af pengene til klubberne. Hvis hver klub fik 300.000 til 400.000 kr. ud af sådan en sponsoraftale, det ville jo gøre, at vi kunne lave seks kontrakter mere,” siger han og afslutter med en sidste bemærkning:

”Men vi kommer til at nærme os de store klubber. Det er jeg helt overbevist om.”

KoldingQ byder velkommen til en talentfuld U19 LandsholdsspillerVi har i dag forstærket vores GKL-trup med Cecilie…

Slået op af KoldingQTirsdag den 7. januar 2020