Nagin Ravand: ”Kvindefodbold skal skrive historie”  

0
4183

20-årig Nagin Ravand er blandt de nominerede til årets trænerpris, for at starte et pigefodboldhold op i Gellerup

Af Sophie Dyrekær Gudsøe

”Nagin Ravand fra århusianske ACFC fortjener stor ros for hendes passion og arbejde med pigefodbolden både på og udenfor banen i Gellerup, hvor hun har stor vægt på integration og det sociale arbejde”.

Sådan skriver Fodbold Studier om Nagin Ravand, som er indstillet til årets trænerpris. Hun har nemlig selv startet et pigehold op i det århusianske Gellerup, hvor det ellers kan være svært at få pigerne ud på fodboldbanerne.

”Det er en ære at blive anerkendt for det arbejde, som jeg gør, og ikke mindst motiverende alene at blive indstillet. Det bekræfter, at der har været brug for at blive gjort en forskel, ikke kun her og nu, men også fremadrettet. At blive indstillet gør også, at jeg mærker vigtigheden af det stykke arbejde, som jeg har udført i det store billede,” fortæller Nagin Ravand til Fodbold for Piger, om sin nominering til trænerprisen 2020.

Alle hører til på fodboldbanen

Nagin Ravand har selv spillet fodbold stort set hele sit liv, og når hun ikke træner pigerne i Gellerup, kan man finde hende på grønsværen i Brabrand IF. Desuden har hun været fodboldtræner i fem år, hvor hun blandt andet startede holdet op i Gellerup med en mission om, at alle skulle føle, at de hører til på fodboldbanen:

”Min motivation til at starte fodboldholdet op i Gellerup var først og fremmest manglen på muligheder for alle de kvindelige aktører i fodboldverdenen. Der var brug for, at man som pige også havde et tilhørsforhold på fodboldbanen, hvilket kan være svært at tro på, før man har set det. Opstarten af et pigefodboldhold i området skabte tiltroen til, at alle hører til på fodboldbanen, og det var vigtigt for mig at sørge for, fordi jeg selv har tilbragt hele min barndom på en fodboldbane, der ellers typisk var omringet af drenge,” fortæller Nagin Ravand.

En mulighed rigere

Holdet er både blevet mødt med stor støtte og opbakning fra den lokale fodboldklub og fra forældrene i området, og det mener, Nagin Ravand er grunden til holdets hurtige udvikling:

”Holdet blev taget imod med de største åbne arme, hvilket også er grunden til den hurtige udvikling og blomstring. Havde det ikke været for støtten og opbakningen fra den lokale fodboldklub, var det ikke gået nær så stærkt. Der har desuden også været stor opbakning fra forældrene i området, som har sendt deres piger afsted med et smil på læben, og en taknemmelighed for at være en mulighed rigere. Ligesom ethvert andet hold, har det selvfølgelig også haft sine udfordringer, men det er absolut den positive udvikling, som er værd at bide mærke i, lyder det positivt fra Nagin Ravand.

Og ambitionerne for holdet er klare:

”Mine ambitioner er at udvikle spillere til ansvarsfulde trænere, som kan videreudvikle kvindeafdelingen, indtil det ikke længere er noget nyt. Kvindefodbolden skal skrive historie, der er større end det, som det lige er blevet til,” siger Nagin Ravand afslutningsvist.

Du kan stemme på Nagin Ravand eller en af de andre nominerede til årets trænerpris her.