René Thorsted er ny træner i Fortuna Hjørring: “Jeg går ydmygt ind til opgaven, og ser det som et kæmpe privilegium.”

0
2069
Til venstre ses tidligere cheftræner Niclas Hougaard, der nu skal træne liga-truppen, i midten sportschef Peter Enevoldsen, til højre ses U18 DM's nye cheftræner René Thorsted. Foto er taget fra Hjørringavis.dk

I slutningen af december blev det annonceret, at René Thorsted skulle overtage Niclas Hougaards plads på cheftrænerposten hos Fortuna Hjørrings U18 DM-piger.

Af Charlotte Stentebjerg

Fortuna Hjørring rykkede i juletiden U18 DM-træner Niclas Hougaard op til at overtage cheftrænerposten på Gjensidige kvindeliga-truppen, efter at Carrie Kveton valgte at stoppe. 30-årige René Thorsted er derfor den nye mand i front for de unge, nordjyske piger.

“René har i de seneste to år fungeret som talent- og udviklingstræner i Hjørring Idrætsforening. Nu kommer han til at holde U18-spillerne i toppen og levere spillere til førsteholdstruppen,” skriver klubben på deres Facebookside.

FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med den nye cheftræner om, hvordan han har tænkt sig at gribe den opgave an.

Hvilke forventninger har du for den kommende forårssæson?

Først og fremmest er jeg glad for at blive en del af en storklub i dansk pige- og kvindefodbold, hvor jeg sammen med de øvrige trænere skal udvikle spillere til internationalt niveau. Jeg går ydmygt ind til opgaven, og jeg ser det som et kæmpe privilegium at arbejde med nogen af landets bedste ungdomsspillere.

“Jeg har ikke tænkt mig at gøre noget anderledes bare for at gøre noget anderledes.”

 

Sportschef Peter Enevoldsen og den nye U18DM-cheftræner René Thorsted. Foto taget fra Hjørringavis.dk

På U18-holdet forventer jeg, at vi bygger videre på den udvikling, som pigerne har været igennem siden de startede i sommer. Gennem den udvikling tror jeg på, at vi kan klare os rigtig godt i medaljekampen. Pigerne vil gerne vinde fodboldkampe, og det vil jeg også. Men vi skal vinde på vores måde. Lykkes vi med det, kan det blive rigtig sjovt til juni, når der skal uddeles medaljer. Men det kræver hårdt arbejde at spille godt i mange måneder. Intet er givet på forhånd, men jeg vil give pigerne de bedste betingelser for at udfolde sig på banen. Jeg glæder mig til at se, hvad foråret bringer.

Har du tænkt dig at gøre noget anderledes inden- og udenfor banen i forhold til den tidligere træner Niclas Hougaard?

Jeg har ikke tænkt mig at gøre noget anderledes bare for at gøre noget anderledes. Jeg har snakket meget med Niclas og lært af hans erfaringer med pigerne, og jeg håber, at det kan give os en god start. Når det er sagt, så er Niclas og jeg ikke ens, og der vil nok være områder, hvor jeg lægger mere eller mindre fokus, end Niclas gjorde det. Jeg vil naturligvis sætte mit eget præg på træningen og den taktiske tilgang, men spillestilens hovedfokus vil stadig være boldbesiddelse, som vi gerne vil have det i Fortuna.

Hvad vil du tage med fra den Niclas Hougaard?

Som sagt har Niclas og jeg snakket meget sammen om holdet og de enkelte spillere, og klubbens spillestil kommer vi ikke til at ændre på. Pigerne har på nuværende tidspunkt et meget godt niveau, hvor de har gode færdigheder både offensivt og defensivt, og de arbejder hårdt for hinanden. Det danner helt sikkert et godt fundament for at komme til at spille det fodbold, som vi træner for.

U18 DM-pigerne kan forvente at få en ny træner, der både vil inspireres af tidligere cheftræner Niclas Hougaards metoder, men som også vil sætte sit eget præg på holdet. Foto taget fra Fortuna Hjørrings facebookside.
Hvad kommer til at være dit største fokuspunkt, som du vil arbejde på med pigerne?

Det er svært at sige, hvad der vil ske de næste par måneder. Indtil videre har jeg fokuseret meget på at lære pigerne at kende. Jo bedre jeg kender dem og deres indbyrdes relationer på banen, jo bedre kan jeg vælge, hvor fokus skal lægges. Dog er jeg ret sikker på, at vi kommer til at fokusere meget på vores spil med bolden. Vi skal være gode i alle faser, når vi har bolden, så jeg forventer at de fleste træningsminutter bliver brugt her.

Fortuna Hjørring er kendt for at udvikle og arbejde med unge talenter, hvordan har du tænkt dig at imødekomme dette på U18?

Det kommer jo helt naturligt, idet alle spillerne på U18 er unge talenter. Min største motivation er at hjælpe spillerne til at udvikle sig og opfylde deres drømme. Jeg vil arbejde for, at pigerne kan være committed til deres fodboldkarriere for at indfri deres potentiale. Det handler jo i virkeligheden om, hvor god man har lyst til at være. Derudover skal vi tage ansvar for hinanden og holdets præstationer og være glade, når vi lykkes med de ting, som vi træner. Samtidig vil jeg appellere til, at de udforsker spillet og er nysgerrige på de måder, der f.eks. er at skabe chancer på.

Hvad håber du på at opnå med holdet?

Jeg håber, at vi en dag får ros og anerkendelse for det spil, som vi har præsteret, og hvis vi så med det spil følger op på efterårets resultater, så bliver jeg rigtig glad. Men mest af alt håber jeg, at pigerne udvikler sig som spillere og som mennesker, og at vi får nogle store oplevelser sammen.

René Thorsted får lov til at vise resultatet af vinterens træning frem, når Fortuna Hjørring møder Brøndby i sæsonpremieren d. 7. marts på udebane.