Solrøds U16-piger til tops i vinterturnering

0
1708
Der var naturligvis stor glæde efter sejren på udebane over Roskilde Pigefodbold.

Cheftræner Peter Schultz glæder sig over sit holds aktuelle succes i vinterturneringen og satser på, at holdet snart rykker op i Sjællands næstbedste række.

Af Solrød FC

KLUBNYT U16-pigerne fra Solrød FC ligger nu nummer et i Række 1-2 i DBU Sjællands vinterturnering – med ti point efter fem runder. Det står klart efter søndagens sejr over Roskilde Pigefodbold, som forinden lå på førstepladsen.

Kampen blev vundet 2-0, og det var Solrød FC-pigernes hidtil bedste præstation i vinterturneringen, der kører frem til slutningen af marts.

Sejren kom først og fremmest i hus efter en stærk kollektiv indsats, men det er værd at fremhæve Amanda Danielsen, der scorede til 2-0 i anden halvleg, og som normalt spiller på klubbens U14-hold.

Målet er oprykning
Peter Schultz er cheftræner for U16-pigerne, som til foråret er med i DBU Sjællands Række 1, men målet er at rykke op i Øst 2-rækken, som er den næstbedste række på Sjælland.

Peter Schultz kom til Solrød FC lige efter sommerferien.

Peter Schultz har tidligere trænet piger på eliteniveau i klubber som Roskilde Pigefodbold, HB Køge, BSF og B93, og da han blev hentet til Solrød FC, handlede det i høj grad også om, at han skulle være med til at give pigerne et sportsligt løft.

– Vores ambitionsniveau er højt, men det er bestemt ikke urealistisk, for der er masser af potentiale i pigerne, lyder det fra Peter Schultz, der siden november har haft Tonny Aaberg som assisterende træner.

Håber på tilgang
De to har i fællesskab løftet niveauet til træning, men selv om flere stærke spillere kom til klubben i efteråret, er truppen fortsat smal, og derfor håber de, at flere piger har lyst til at komme til Solrød FC, som sidste år begyndte at satse ekstra meget på pigefodbolden.

Hafsa Mir og Caroline Trolle Thomsen er to af de piger, der kom til Solrød FC i efteråret. De spillede begge tidligere i Greve.

Klubbens seniorkvinder hører til i landets tredjebedste række, men spås gode chancer for at rykke op i 1. division til sommer. Ikke mindst derfor vil man gerne selv producere flere dygtige spillere, og afstanden fra U16-holdet til seniorholdet er faktisk ikke så lang. Især ikke hvis man har det rette fokus. For som Peter Schultz siger:

– Vi har et udfordrende træningsmiljø med nogle trygge rammer og et stærkt socialt fællesskab, hvor pigerne har rigtig gode muligheder for at udvikle sig.

 U16-pigene træner lige nu fast mandag og onsdag, og hvis man vil høre mere om holdet, er man meget velkommen til at kontakte Peter Schultz på 20231048.