U18 DM PORTRÆTSERIE: Malene er både målmand og markspiller i Vildbjerg SF

0
2714

I Vildbjerg SF er 17-årige Malene Hjerrild Nielsen fast målmand i U18 DM-ligaen, men drømmen om fodbold startede i marken. Gennem sin fodboldkarriere har hun spillet alt fra angriber til midterforsvar, og det får hun stadig lov til at prøve kræfter med i dag.

 Af Charlotte Stentebjerg

Der findes spillere, som er lysende talenter indenfor én bestemt position – og så er der de spillere, der har talent indenfor hvilken som helst position, de får tildelt af deres træner.

17-årige Malene Hjerrild Nielsen er en spiller som sidstnævnte. Til dagligt snørrer hun støvlerne på i Vildbjerg SF, som hun skiftede til efter sommer. Her vogter hun målet størstedelen af tiden, men enkelte gange får hun også lov til at spille i marken. Malene er nemlig en pige, der mestrer mange positioner på banen.

Vil gerne prøve det hele

Fodboldpassionen startede allerede som 4-årig, hvor hun også startede til fodbold med drømme om at komme til udlandet, når hun blev ældre.

Men som 12-årig begyndte Malene at spejde over til målmandstræningen, hvor de kastede sig til højre og venstre.

”Jeg syntes, det så fedt ud, og så prøvede jeg det,” siger hun.

Og Målmandspositionen blev efterfølgende Malenes foretrukne på banen. Men på efterskolen var hun angriber, og Malene har tidligere vist, at hun er en spiller, der gør sig godt indenfor mange positioner indenfor banen. Derfor greb hun muligheden, da hun til en testkamp i Vildbjerg SF fik chance for at prøve kræfter med en position som midterforsvar.

”Det er fedt, at mine trænere giver mig lov til at prøve flere positioner af i prøvekampe, og så er det jo bare dejligt, når det også går godt.”

Malene kommer oprindeligt fra Hatting Thorsted, og har tidligere spillet for FC Horsens. Efter sommerferien startede hun på Vildbjergs U18 DM-hold, hvor hun er glad for den gode modtagelse.

”Det fedeste har været det sociale. Her er et virkelig godt fælleskab, og det er fedt at blive presset af de store klubber.”

Malene Hjerrild Nielsen bukker sig ned efter bolden. Det har hun gjort siden hun var 12 år gammel, men lysten til at spille andre positioner lever alligevel stadig i hende. Foto sendt af Malene Hjerrild Nielsen.

Kombinerer både fodbold og skole

Malene valgte at skifte til Vildbjerg SF i forbindelse med, at hun startede på HF ved SportsstarCollege i Ikast.

”Min gamle træner i FC Horsens havde god kontakt med Vildbjergs træner, og så var det meget naturligt, at jeg skiftede over til dem.”

På Ikast SportsstarCollege går hun i en sportsklasse, der gør det muligt for hende at kombinere fodbold og skole. Timerne er tilrettelagt så hun og hendes klassekammerater, der dyrker andre former for sportsgrene, kan tage til træning om morgenen eller tidligt på eftermiddagen og tage skoletimer på et andet tidspunkt. Det er vigtigt for hende både at kunne klare skole og fodbold.

”Jeg synes ikke det er blevet sværere at balancere fodbold og skole efter jeg er startet på HF. Tværtimod synes jeg faktisk, det er blevet nemmere, fordi min linje netop gør, at jeg kan tilrettelægge træning med min skolegang.”

Håber på top fire

I foråret glæder hun sig til at komme i gang med kampe igen. For resten af sæsonen håber hun på at holde sin gode statistik i målet, og at Vildbjerg kan placere sig i top fire ”Allerhelst top tre”. Hun håber også på, at det også kommer til at blive en god sæson for hendes holdkammerater.

”Jeg håber at Alberte Skytte kan fortsætte med at score så mange mål og være topscorer for holdet og måske også for hele ligaen. Men jeg er også godt klar over, at hun får hård konkurrence af Asii Berthelsen fra Fortuna Hjørring.”