Kvinderne spiller nu officielt for FC Nordsjælland

0
2951
Foto: FC Nordsjælland

Når FC Nordsjælland / Farum Boldklubs kvinder den 15. marts spiller pokalsemifinale mod Fortuna Hjørring, så bliver det i FC Nordsjællands røde trøje med tigeren på brystet. FC Nordsjælland og Farum Boldklub er nemlig blevet enige om, at kvindeholdets licens fremover skal bestyres af FCN

Pressemeddelelse fra FC Nordsjælland

Indtil nu har FC Nordsjælland / Farum Boldklubs seniorhold spillet i Farum Boldklubs trøjer og navn, men fra 2020 og frem er moderklub og professionel klub enige om, at
kvindeholdets licens bestyres af FCN. Dermed kommer holdet bl.a. til kun at hedde FC Nordsjælland og spille helt i rødt og med tigeren på brystet.

Siden FC Nordsjælland gik ind i pige- og kvindefodbold for 2,5 år siden, har seniorholdet optrådt i moderklubbens trøjer og med licens i Farum Boldklub. Siden da er holdet rykket op i den bedste række ligesom FC Nordsjælland har åbnet og udbygget et akademi for pigespillere. Og netop de større krav til både hverdag og kampdage er hovedårsagen til, at langstrakte forhandlinger mellem FCN og Farum Boldklub er endt med en aftale, hvor kvindeholdets licens – der ejes af moderklubben – vil bestyres af FC Nordsjælland. Ligesom det allerede er tilfældet med U17 & U19 drenge og U18 piger.

Direktør i FC Nordsjælland Søren Kristensen:

“Først og fremmest er vi glade for, at det er lykkedes os at blive enige. Det har været en lang proces, fordi det er et kompliceret arbejde, som begge parter skal sørge for bliver gjort ordentligt. Men fokus fra vores og Farum Boldklubs side har hele tiden været på, hvad der er bedst for pigerne i alle aldre. Og med de forøgede krav, der nu er kommet med succesen, hvor det er landsdækkende rækker og et højt niveau i det daglige miljø omkring holdene, så giver det bedst mening at samle arbejdet, ansvaret og udgifterne i den professionelle afdeling. Det har også været spillernes eget ønske, så vi er glade for, at det nu kan lade sig gøre”.

Farum Boldklub: Aftale der respekterer alle 

Bestyrelsesformand i Farum Boldklub Torben Stensdal:

“At kvindernes rejse mod toppen begyndte hos os, er helt naturligt, og vi glæder os over at se, hvor de er nået til nu, ligesom vi er spændte på at se, hvor meget længere de kan nå. Vi har tydeligt fornemmet FC Nordsjællands ambitioner omkring kvindefodbolden, og dem er vi glade for. Pige- og kvindefodbold betyder meget for os i Farum Boldklub. Derfor har vi også været lydhør overfor at lade FCN bestyre licensen, men i den sammenhæng er det naturligvis vigtigt for os – ligesom det altid er – at sikre, at det i så fald er gennem en aftale der både kommer spillerne på holdet, og vores mange andre medlemmer, til gavn,” siger han – og fortsætter:

“Vi er endt med en aftale, som respekterer alle parter, og som vi tror på, vil gavne udviklingen af ligestillingen i fodbolden. Vi ønsker derfor kvindeholdet fortsat god rejse mod toppen, vi glæder os over vores andel i historien, og vi vil fremadrettet følge dem på tætteste hold med stolthed”.

Kvindeholdet overgår officielt fra Farum Boldklub til FC Nordsjælland i forbindelse med pokalsemifinalen d. 15. marts mod Fortuna Hjørring i Right to Dream Park, hvor holdet derfor for første gang kommer til at optræde i FCN’s Nike uniform på banen. Den nye aftale sikrer, at alle medlemmer af Farum Boldklub har gratis adgang til alle kvindekampe på Right to Dream Park, hvor kvindeholdet fortsat vil spille sine hjemmekampe, og både FB og FCN håber derfor, at mange vil benytte muligheden for at opleve det bedste kvindefodbold i landet og støtte kvinderne i deres kamp for pokaltitlen samt medaljer i Kvindeligaen.