Et forpligtende fællesskab midt i København

0
1590
Foto: Østerbro IF

Efter et spændende efterår i toppen af 1. division, hvor det var tæt på at blive til en plads i kvalifikationsligaen, er et nyt år med nye mål startet i Østerbro IF.

Tekst: Michael Mejdahl, Østerbro IF – redigeret af Sophie Dyrekær Gudsøe.

Østerbro IF ligger i hjertet af København og er for mange et naturligt valg, da både det sportslige niveau og det sociale udenfor banen bliver prioriteret højt i klubben. Foruden et hold i 1. division har klubben på Østerbro også et hold i kvindeserie Øst. De to hold træner altid samtidig og ofte på kryds af hinanden afhængig af dagens program. Det giver en stærk sammenhængskraft på tværs, og gør det nemt at blive flyttet mellem de to hold, hvis man i en periode er skadet eller har travlt på studiet.

Fælles for alle i Østerbros kvindeseniorafdeling er lysten til et forpligtende fællesskab, hvor man er afhængig af hinanden til kamp og træning. Desuden er Østerbro IF både gode og vant til og at invitere nye med i det stærke netværk, som en fodboldklub giver. Klubben har spillere fra det meste af Danmark, hvor mange har spillet på eliteniveau indenfor de sidste 2-7 år. Men blot fordi man ikke længere kan træne fire gange om ugen, betyder det ikke, at lysten og glæden ved at presse sig selv eller forbedre sig forsvinder. Derfor er der altid masser af energi og smil på til træning og efterfølgende i omklædningsrummet.

Østerbro IF startede op igen den 13. januar i Fælledparken, hvor klubben havde en del nye til prøvetræning, og med afgang af et par keepere, blandt andet til den velkendte “9-månedersskade”, er der fortsat plads til en ekstra målvogter eller to på holdet. Opstarten byder også på et par testdage med efterfølgende træningslejr i Helsingør. Derefter ventes nogle spændende træningskampe mod blandt andet Nordsjælland og BSF, hvor sidstnævnte netop er rykket ned i kvalifikationsligaen.