Peer Lisdorf vil skabe et godt sammenhold

0
1609
Træner Peer Lisdorf i aktion. Foto: HB Køge.

Vindermentalitet og sammenhold er opskriften på succes ifølge HB Køge kvinders nye cheftræner Peer Lisdorf. Kom med tættere på Lisdorfs arbejde med at implementere sin succes-opskrift, inden det går løs i kvalifikationsligaen, hvor HB Køge skal kæ,pe for en plads i Gjensidige Kvindeliga

Af Kvindeliga.dk

Peer Lisdorf har i sin første tid i klubben sørget for at genfinde selvtilliden og den gode harmoni i truppen. Den tidligere Brøndby- og BSF træner har sammen med spillerne valgt at indføre fokuspunkter for hver spiller, for at være mere fokuseret på det i deres spil på banen. I sin første tid har han haft brug for at fornemme, hvad de største svagheder var. Her har han vurderet, at mange spillere er for selvkritiske.

“På træningslejren har jeg haft stort fokus på at skabe et godt sammenhold og en god harmoni i truppen, dog har spillerne haft en tendens til at være for selvkritiske. Det har været en af de vigtigste punkter vi i trænerteamet har arbejdet med under træningslejren,” fortæller Peer Lisdorf.

Spillerne har sørget for at vende de selvkritiske tanker til mere positive, som for eksempel, at hver spiller skal sætte tre fokuspunkter, som de vil forbedre i løbet af foråret. Disse tiltag har blandt andet hjulpet Peer Lisdorf med at få et overblik over, hvad spillerne mangler af tekniske såvel som taktiske færdigheder.

“På træningslejren har jeg haft stort fokus på at skabe et godt sammenhold og en god harmoni i truppen”

Træningslejren har givet spillerne blod på tanden

Som ny cheftræner har opstarten været rigtig god for Peer Lisdorf. En veloverstået træningslejr i Malaga og to gode kampe, hvor blandt andet den nye amerikanske spiller, Kyra Carusa, har formået at vise sig frem med hele seks mål i to kampe.

“Træningslejren har været super fin og en god mulighed for at se spillerne, lidt væk fra de vante omgivelser i Køge. Flere af spillerne har vist sig frem, blandt andet Kyra der har præsteret på højt plan,” fortæller Peer Lisdorf.

Ikke nok med kampene, har de fire træningspas givet Peer Lisdorf chancen for at komme ind i kvindernes måde at være på. Det afspejler sig også i holdets potentiale frem mod forårets ”10 finaler” i Kvalifikationsligaen.

“Holdet har et fint potentiale. Spillere som Laura Guldbjerg Pedersen og andre erfarne spillere har virkelig nogle fine personligheder der er med til at styrke vores potentiale på banen”.

HB Køge har været på træningslejr i Malaga. Foto: HB Køge

De bedste starter, de andre skal kæmpe

Det er ingen hemmelighed, at Peer Lisdorf med sin mange års erfaring som træner, kan styrke holdet på banen. For Lisdorf handler det om at spillerne skal have den rigtige tankegang, samt være bekendt med HB Køges værdier og visioner.

En af årsagerne til at klubben har oplevet fire oprykninger i streg er også, at spillerne er bekendte med klubbens værdier og hvad den rigtige tankegang er op til kampene.

“En primær årsag til den tidligere succes er, at klubben har været god til at implementere værdierne i kødet på pigerne. Den rigtige tankegang og bidragelse udenfor banen har styrket holdet. Nu er det min opgave at tilføje nogle mere i forhold til spillet på banen”.

“Nu er det min opgave at tilføje nogle mere i forhold til spillet på banen”

Tydelig spillestil og gode træningsfaciliteter er afgørende

At HB Køge har valgt at ligestille herrefodbold med kvindefodbold, er også en af de vigtigste faktorer for, at Peer Lisdorf har takket ja til at være en del af projektet. Allerede i sin første træningspas kunne han mærke, at der var en sund stemning omkring kvindefodbolden i Køge. Træningsfaciliteterne var ligeledes tilfredsstillende og det lover kun godt i fremtiden mener cheftræneren;

“At vi kan få lov til at træne på stadion og ligestille os med herrerne, er noget der vil med garanti gavne pigerne og klubben”.

Ikke nok med at faciliteterne er i top, mener Lisdorf også at spillestilen skal være tydelig for spillerne. Han har dermed forberedt sig meget på, at pigerne skal kunne nogle grundlæggende principper, der vil være til gavn for klubbens spillestil. Lisdorf beskriver spillestilen;

“Vi spiller langs jorden og har tålmodighed i opbygningsfasen. Vi spiller ikke på lange bolde, men hvis der opstår muligheder i bagrum, så går vi på kompromis med det. Det er ikke raketvidenskab, men hvis pigerne har styr på de grundlæggende principper og er topmotiverede, er det fordelagtigt for os trænere”.

HB Køge.

UEFA Women’s Champions League drømme

HB Køge har ansat Peer Lisdorf på baggrund af sine mange års erfaring som træner. Ikke nok med det, har Lisdorf en tydelig og klar strategi som er i overensstemmelse med HB Køge’s. For Lisdorf er målsætningen klar og tydelig.

“Mine målsætninger er de samme som klubbens. Vi vil finde svaghederne hos modstanderne og vinde kampene. Vi tager en kamp ad gangen og drømmescenariet er selvfølgelig oprykning til Gjensidige Kvindeliga,” siger han.

På trods af ambitionerne, er Lisdorf klar over at det kræver hårdt arbejde fra spillerne og ikke mindst ham selv;

“Alle faktorer skal hænge sammen ellers vil det ikke være optimalt at vinde kampene. Derudover er der en masse dygtige hold i Kvalifikationsligaen. B93 og AaB er to hold man skal holde øje med og de vil med garanti give os nogen problemer”.

HB Køge har en femårsplan, hvor UEFA Women’s Champions League er en af de helt store målsætninger. Det kræver, at man kan spille op imod klubber som FC Nordsjælland, Fortuna Hjørring og Brøndby IF. Disse klubber har med få midler skabt nogle gode forudsætninger og rammer for fremtiden.

“Vi skal selvfølgelig kigge på FC Nordsjælland, der på rigtig kort tid har skabt nogle fine rammer for at være med i kampen om europæiske pladser. Vi ved at det kræver ekstra hårdt arbejde og en masse timer på træningsbanen,” afrunder Lisdorf.

Om Peer Lisdorf og HB Køge har kvaliteterne til oprykning, kan man følge med i til foråret, hvor første modstander er Odense Q, 28. marts med kampstart kl. 15.00.