Så ruller fodbolden igen i Thy

0
1614

 

Fuld gang i træningskampe de kommende weekender på banen i Skyum og Thisted når FC THY PIGER afholder først U14/U16-Elitestævne og siden U15-Elitestævne.

Selvom alle FC THY Pigerne allerede har trænet i flere uger her i 2020, så tager U14, U16 og U15 for alvor hul på forårssæsonen med en række træningskampe mod stærke modstandere ved de kommende weekenders Elite-stævner i Thy.

I den forestående weekend deltager vores egne U14 og U16 piger sammen med 14 andre hold fra fra syv forskellige jyske klubber og to sjællandske i det store stævne.

– Igen i år har der været en kolossal interesse for vores stævner på Skyum. Det startede med vores U13 stævne i november, og nu afvikler vi så for U14 til U16 her i det tidlige forår. Det er tydeligt, at klubberne gerne vil komme til Thy. Det skyldes høj kvalitet på såvel indkvartering og mad, højt sportsligt niveau og super faciliteter, lyder forklaringen på den store tilslutning fra FC THY Pigers formand Bent Andersen.
– Flere klubber kommer igen år efter år, tilføjer han.

 

Stærke modstandere

Det er da også efterhånden en tradition med Elite-stævnet her kort før sæsonstart. Målet er at give alle en chance for at få prøvet sig selv og holdet af, inden det om ganske få uger går løs i turneringen.

– Samtidig giver stævnet mulighed for at møde modstandere, som man ikke normalt møder i turneringen. Det er vigtigt, at vores piger får mulighed for at prøve sig af på øverste niveau, så vi ved, hvad der skal til for at begå sig i toppen af dansk pigefodbold, siger Bent Andersen.

I alt 300 piger skal på banerne i den kommende weekend. FC THY har to hold med til U14/U16-stævnet, hvor der spilles alle mod alle, og hvert hold får tre kampe. De spilles enten på kunstbanen i Skyum eller kunstbanen i Thisted.

 

Intet stævne uden forældrene

De mange tilrejsende fodboldpiger indlogeres dels på Skyum Idrætsefterskole, på Koldby Skole og på Langbjerggård, der i år også bistår med fine faciliteter.
Transporten frem og tilbage klares med busser og privatkørsel, og med så mange deltagere har der været godt gang i planlægningen, og alle gode frivillige forældrekræfter er med og bakker op.

De hjælper med indkvartering, mad og oprydning og spiller en helt central rolle for, at pigerne overhovedet kan få den her fodboldoplevelse med i bagagen

– Uden den enorme forældre-opbakning til de mange praktiske gøremål, der er forbundet med stævner, som de her, så kunne de slet ikke stables på benene, lyder vurderingen fra Bent Andersen.

Der spilles kampe hele lørdag og søndag frem til midt på eftermiddagen, så læg endelig vejen forbi og se pigerne spille 🙂

Det fulde kampprogram kan ses i denne pdf