AGF’s kvindefodboldhold åbnede op, da Danmark lukkede ned

0
2539
Cheftræner for VSK, Anders Nim, og spiller Cecilie Johansen til pressemøde 11. marts Foto: Camilla Bergholm

AGF præsenterede et kommende kvindefodboldhold samme dag, som regeringen lukkede ned for det meste af samfundet og fodbolden. Nu foregår forberedelserne til en opstart gennem videomøder.

Af Charlotte Stentebjerg

 Onsdag d. 11. marts blev der holdt to vigtige pressemøder i Danmark. AGF, VSK og IF Lyseng præsenterede om eftermiddagen et nyt Århus-samarbejde, der skulle få AGF ind i kvindefodbold. Et par timer senere valgte statsministeren at lukke det meste af landet og fodbolden ned for en stund.

I dag, cirka 1,5 måned efter, står banerne rund omkring i landet stadig tomme, og de hvide kridtlinjer uberørte, mens udsigterne til færdigudvikling af fodboldturneringer stadig er uklare.

”Det er en mærkelig situation, som alle står i, og vi havde håbet på, at projektet havde fået en anden start, men samfundssituationen taget i betragtning er fodbold jo kun et delelement,” siger Marie Greve, der er kvindeformand i VSK og kommende chef for AGF Kvindefodbold.

Nu foregår forberedelser over telefonopkald og skype-møder mellem de forskellige klubber, mens både IF Lyseng og VSK stadig må bede spillere om, at træne derhjemme.

”Det er super frustrerende. Vi kan se, at banerne bliver bedre og bedre i takt med, at vi kommer længere ind i foråret mens vi må fortsætte med at fortælle medlemmer, at de skal holde sig i ro,” siger Annette Hansen, der sidder i bestyrelsen for kvindefodbold hos IF Lyseng.

Hos VSK venter man også på grønt lys til at starte op igen.

”VSK-spillerne følger de retningslinjer, der er lagt ud fra klubbens side,” siger Marie Greve.

Hun forsikrer om, at de retningslinjer er 100% går efter det, som myndighederne har sendt ud, og at spillerne derfor er sendt på hjemmetræning indtil Kvindedivisionsforeningen åbner op for fællestræning igen.

“Det er vigtigt ikke at kigge for langt frem, når der ikke er nogen, der kan give et præcist billede af, hvordan fremtiden ser ud”

– Marie Greve, VSK Aarhus

 

Ekstra tid til at lægge kræfter i nyt samarbejde

Fredag d. 1. maj skulle Marie Greve have skiftet titlen som kvindeformand i VSK ud med titlen som chef for AGF Kvindefodbold. Uofficielt har hun dog allerede trukket chefkasketten på hovedet.

”Jeg står den i samme situation som mange andre danskere, at jeg arbejder hjemmefra, og derfor kan tiden, jeg normalt bruger fysisk i klubhuset, også laves derhjemme. Så det har været oplagt allerede at begynde at bruge kræfter på samarbejdet tidligere end den officielle og hidtil fastsatte dato.”

På trods af, at den nuværende samfundssituation har givet hende mere tid til at give det nye samarbejde opmærksomhed, ser hun stadig coronatiden som en klar ulempe for arbejdsprocessen.

”Det er det for alle, der gerne vil spille fodbold, og som generelt har processer i gang. Vi ville rigtig gerne have været den foruden.”

Marie Greve, kvindeformand, VSK Aarhus.

Kun IF Lyseng får tildelt U18 DM-licens

Tirsdag fik IF Lyseng tildelt licens til at spille U18DM efter sommer. VSK havde også ansøgt, men fik et afslag fra DBU. Det fortæller Marie Greve dog hele tiden har været planen, og at det er rent tekniske/juridiske årsager i forhold til DBU-systemet, at det er foregået sådan.

Derfor har begge klubber indsendt ansøgning til U18DM licens, men da der kun vil være tale om ét fælles hold i fremtiden, har det ikke været afgørende, hvilken moderklub licensen er givet til. Spillere fra både VSK Aarhus og IF Lyseng må altså spille for holdet, da de saamlet kommer til at gå under AGF Kvindefodbold.

Udover at have et U18 DM-hold, har AGF’s kvindefodboldhold også planer om et kvindeligahold. Hvor licensen kommer fra er ikke afgørende for AGF, det vigtige er blot, at de har den. AGF Kvindefodbold vil være fungerende fra juli måned, hvor der også vil være opstart for spillerne på de to hold.

Venter på et præcist tidsperspektiv

I tilfælde af, at der igen må spilles fodbold efter 10. maj, satses der på, at det også medfører en fastsættelse af datoer, så en færdigafvikling af nuværende turneringer kan begynde, og arbejdet frem mod starten af en ny sæson for alvor kan igangsættes.

”Når der kommer et mere præcist tidsperspektiv, kan vi omstille os på at, at vi kan agere som AGF kvindefodbold og begyndte at åbne op,” siger Marie Greve.

Som det ser ud lige nu, er der ingen der ved, om der kommer til at ske forskydninger for en sæsonstart.

”Det er vigtigt ikke at kigge for langt frem, når der ikke er nogen, der kan give et præcist billede af, hvordan fremtiden ser ud.”

I både VSK og IF Lyseng håber man på at kunne komme i gang med at afvikle turneringer, der er sundhedsmæssigt forsvarlige. Så snart man kender præcise deadlines, vil der i højere grad videreinformeres ud til spillere, trænere og frivillige om, hvad der ændrer sig, og hvad der forbliver det samme i forhold til det nye samarbejde.

”Vi gør det, vi kan nu. Og så må vi jo bare gøre det rigtig godt. Alle er heldigvis indstillet på, at vi dribler der her så godt i mål som muligt taget omstændighederne i betragtning,” siger Marie Greve.