HB Køge sender to stamspillere på college i USA

0
3092

HB Køge skaber udviklingsmuligheder – sportsligt og personligt

Mens fodbolden ligger stille, bruger mange klubber ventetiden på at få styr på det sportslige setup omkring holdene – og sådan er det også i HB Køge, hvor man i den sportslige sektor er i gang med forberedelserne til sæsonen 2020-21.

Den sportslige koordinator Søren Østergaard fortæller: Vi er i dialog med spillere omkring den kommende sæson, hvor vi allerede nu ved, at vi skal finde erstatninger for to spillere, som har været med hele vejen fra Sjællandsserien til Kvalifikationsligaen. Sasja Hansen og Rosa Holmberg har begge fået fuldt scholarship på hhv. University of Massachusetts i Boston og Navarro College i Texas. Det bliver et tab, men vi græder med det ene øje, og griner med det andet. Vi er glade på spillernes vegne over, at de får denne mulighed. Vi glæder os også over, at vi som klub begynder at lykkes med noget af det vi også gerne vil, nemlig at hjælpe dygtige og ambitiøse spillere videre, så de kan afprøve deres talent af uden for Danmark. Begge spillere har tidligere været til prøvetræning i nogle af vores samarbejdsklubber, og det er glædeligt, at de nu begge har fået mulighed for at kombinere uddannelse med det at spille fodbold på fuld tid.

Sasja Hansen siger om skiftet til University of Massachusetts, som spiller i den bedste collagerække: Det bliver selvfølgelig svært at sige farvel til min familie og mine holdkammerater i HB Køge, men jeg ser virkelig frem til at kunne kombinere uddannelse med muligheden for at spille fodbold på fuld tid. Forholdene i USA er jo bare helt anderledes, når det gælder kvindefodbold, og jeg ser frem til fire oplevelsesrige år, som jeg forventer vil gøre mig til en bedre fodboldspiller og modne mig som menneske.

Internationalt samarbejde er en del af klubbens DNA

Med en amerikansk ejer er det oplagt, at internationalt samarbejde er en vigtig del af klubbens DNA både når det gælder kvinde- og herrefodbold.

Søren Østergaard fortæller: Det er flere år siden, at vi begyndte at samarbejde med klubber i Tyskland og Spanien omkring udveksling af trænere og spillere, og det at vi er blevet en del af det globale Capelli-netværk, har boostet den internationale dimension yderligere i klubben, hvor vi pt. har spillere fra såvel Irland som USA i vores 1. holdstrup. Det, at vi nu også kan sende spillere til USA på fuldt scholarship, er en del af vores strategi i forhold til at gøre os til en attraktiv klub for dygtige ungdomsspillere, der drømmer om at komme til USA for at kombinere fodbold med uddannelse. Vi håber selvfølgelig, at de en dag kommer retur, men vi har det også fint med at være den klub, der gav dem muligheden for at få et ophold, der helt oplagt kommer til at forme dem som mennesker.

HB Køge samarbejder med Footy International

Der er flere muligheder for at komme på college i USA, men i HB Køge har man valgt at samarbejde med Footy international.

Firmaet er startet af vores en af vores spillere Mimi Rangel, som har selv har spillet collegefodbold på øverste niveau, og så vores sportschef Jonas Nielsen, så det er helt naturligt at det er dem vi benytter. De kender vores spillere rigtig godt, og det handler jo ikke bare om at kommer på college, men om at komme til et college, der matcher den enkelte spillers personlighed, faglige ambitioner og fodboldmæssige kompetencer. Og så kan jeg personlig godt lide deres ”no gain no pain” model, hvor spillerne først skal betale et formidlingshonorar, når der er indgået en aftale om et fuldt scholarship”, fortæller Søren Østergaard

Etablerer ambitiøst setup omkring udviklingshold, som skal gøre unge spillere klar til seniorfodbold

Der er ikke kun fokus på udviklingen af det internationale samarbejde i HB Køge.

Vores kvindesenior bliver pr. d. 1.7 2020 en del af overbygningen HB Køge, og planen er herefter at søge om tilladelse til at kunne tegne kontrakter med spillere, der kan være med til at spille os op i Gjensidige Ligaen, men også med dygtige ungdomsspillere, som måske ikke pt. er klar til at spille med på øverste niveau, men som vi tror på kan komme til det på længere sigt. Vi vil gerne tilbyde dem et trygt udviklingsmiljø, hvor de kan kombinere deres ungdomsuddannelse og med træning i et elitært træningsmiljø med træning 4-6 gange om ugen, og så spille med på et udviklingshold, hvor fokus lige præcis er på udvikling og knapt så meget på resultater. Vi er ved at få styr på de sidste formaliteter, men er glade for at vi har kunne lave en aftale med David Lee Rigelsen om at fungere som transitionstræner, der i tæt samarbejde med trænerteamet på vores 1. hold, får ansvaret for at udvikle nogle af vores unge spillere til kommende 1. holdsspillere i HB Køge” slutter den sportslige koordinator.