Sidsel Dam Lomborg træner med sine holdkammerater gennem ZOOM

0
2160
Foto: Sidsel Dam Lomborg

Mens der stille og roligt åbnes op for udendørs sportsgrene uden kropskontakt, må fodboldspillere vente lidt endnu, og fortsat finde kreative måder at træne sammen på hver for sig.  

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

Breddefodboldklubberne må vente mindst tre uger endnu, før de kan genoptage træningen, lyder det fra DBU. Der arbejdes lige nu hårdt for, at der kan blive åbnet for fodbold fra den 11. maj, men intet er endnu sikkert.

Indtil da må spillerne afvente og træne for sig selv. FODBOLD FOR PIGER har talt med spillere fra 1. division om, hvordan fodboldpausen og den igangværende coronasituation påvirker deres hverdag og træning. Det fortæller Sidsel Dam Lomborg fra JAI Aarhus om i denne artikel.

Sidsel Dam Lomborg er 26 år, bor i Århus og har spillet i JAI Aarhus i fire år.

”Vi er blevet opfordret af trænerne til at holde os så godt i gang som muligt, men det er på eget initiativ. Derudover har jeg, sammen med nogle venner, trænet lidt med bold på en kunstgræsbane, da vi havde adgang til den,” fortæller Sidsel Dam Lomborg.

Sidsel Dam Lomborg er jobsøgende, og coronasituationen har derfor ikke haft den største indflydelse på hendes hverdag rent jobmæssigt. Men generelt holder hun sig mere tilbage, når det kommer til indkøbsture og sociale sammenkomster.

Sidsel og hendes holdkammerater har fundet en måde at træne sammen på, mens de er i hver deres stue.

”Vi spillere har oprettet en digital fitnessgruppe, hvor vi et par gange om ugen mødes på Zoom og gennemfører en fælles træningssession. Hvis min træningsdag ikke byder på digital fællestræning, så står den typisk på en løbetur eller noget styrketræning. Det foregår gerne sammen med min kæreste, som også er fodboldspiller, så vi sammen kan holde motivationen oppe i den her uvisse tid, hvor holdkammeraterne mangler, ” lyder det fra den århusianske angriber.

Sidsel har sammen med sine holdkammerater oprettet en digital fitnessgruppe, hvor de et par gange om ugen mødes og træner sammen. Foto: Sidsel Dam Lomborg.

Denne tid giver også mulighed for at fokusere mere på behandling af småskader, som der ellers ikke havde været været tid til, hvis kampsæsonen var i gang.

”På den lyse side kan jeg virkelig bruge træningstiden på at fokusere på at komme over forskellige skavanker, som har drillet mig længe. Så er jeg forhåbentlig helt fit for fight, når sæsonen kommer i gang igen,” siger Sidsel Dam Lomborg afslutningsvist.