AaB’s sidste forstærkning har fået støvlerne på

0
2157
Erin Lynn Gunther i sin nye spillertrøje. Foto: AaB

Lørdag den 6. juni fløjtes der endelig til start i Kvalifikationsligaen, hvor der skal kæmpes om de to oprykningspladser til Gjensidige Kvindeliga. AaB går målrettet efter en af de eftertragtet pladser, da klubben nu har fået tilgang af endnu en stærk spiller til truppen.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

I efterårets udgave af 1. division løb AaB overbevisende med sejren i pulje 2. Nu skal holdet prøve kræfter med Kvalifikationsligaen, og AaB har i den anledning fået en sidste forstærkning på plads i truppen.

Det drejer sig om den 29-årige Erin Lynn Gunther, som kommer fra Colorado i USA, men som de sidste otte år har spillet professionel fodbold i Sverige. Hun spillede syv sæsoner for IFK Kalmar, hvor hun var med til at kvalificere holdet til Damallsvenskan, som er den bedste liga i Sverige. Samme opgave er hun kommet på i AaB med den resterende trup, som på blot fem kampe i juni går efter at få en placering i toppen af Kvalifikationsligaen, da dette vil være adgangsbillet til Gjensidige Kvindeliga.

“Især som international er det svært at finde en klub på kort tid, og jeg nåede faktisk at beslutte mig for at afslutte min karriere”.

Erin Lynn Gunther, spiller i AaB. 

Den sidste sæson i Sverige spillede Erin for LB07, men klubben kom i økonomiske vanskeligheder og måtte lukke hele holdet ned i starten af året, og det var den sportslige ledelse i AaB hurtige til at reagere på. De havde nemlig i forvejen et godt øje til Erin, som netop var i besiddelse af de spidskompetencer, som det unge AaB-mandskab har behov for.

AaB kontaktede i sidste øjeblik

”Kort efter jeg ankom til min gamle klub i Sverige, blev det besluttet at fjerne hele kvindeafdelingen. Jeg var derfor i en svær situation, hvor jeg måtte finde en klub at spille for, men det var sent i rekrutteringsprocessen. Især som international er det svært at finde en klub på kort tid, og jeg nåede faktisk at beslutte mig for at afslutte min karriere. I sidste øjeblik kontaktede Aalborg mig, og gav mig en mulighed for at spille et par måneder til, men så sætte hele coronasituationen fodbold på pause. Min kontrakt er derfor kun indtil afslutningen på Kvalifikationsligaen, dernæst går jeg på pension, da jeg skal tilbage til USA for at få min kandidatgrad i kinesiologi,” fortæller Erin Lynn Gunther.

Erin har kun positive meldinger om AaB, der har taget varmt imod hende.

”Jeg er glad for AaB. De har været meget professionelle med at håndtere alt det kaos, der har fulgt med denne hårde tid. Spillerne er alle unge, men meget talentfulde, og jeg er spændt på at spille og lære af deres spillespil,” lyder det fra den amerikanske spiller.

Pia Nielsen, som er direktør i AaB Kvinde Elitefodbold, fortæller: ”Erin er en spiller, som har både defensive og offensive kvaliteter, så hun vil helt sikkert blive brugt på forskellige positioner”.

Stor tilgang af spillere

Den nordjyske klub har siden sidste sommer fået tilgang af hele 10 spillere til seniortruppen og ser frem til at spille de fem vigtige ”finalekampe”. Det gælder blandt andet Line og Laura Grøn, som tidligere på året skiftede til AaB fra Fortuna Hjørring. Derudover har amerikanske Nicole Robertson også trukket i den bolsjestribede dragt, da hun i marts skiftede B93 ud med AaB.

Erin Lynn Gunther og resten af truppen skal spille deres første kamp i Kvalifikationsligaen lørdag den 6. juni på udebane mod BSF.