Fra Køge til Texas: Rosa Holmberg skal prøve kræfter af med de bedste

0
1973
Rosa Holmberg i aktion for HB Køge Pigefodbold

For en uge siden offentliggjorde HB Køge Pigefodbold, at to af deres faste spillere er blevet tilbudt et fuldt scholarship på henholdsvis University of Massachusetts i Boston og Navarro College i Texas. FODBOLD FOR PIGER har talt med Rosa Holmberg, som er en af de heldige, der til august skal prøve kræfter af på amerikansk jord.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

For mange fodboldpiger står det højt på ønskelisten at få mulighed for at prøve talentet af i udlandet. Dette ønske er gået i opfyldelse for Rosa Holmberg, der er blevet tilbudt et scholarship på Navarro College i Texas, hvor hun både skal studere og spille fodbold på højt niveau.

Scholarshippet er kommet i stand med hjælp fra Footy International, som hjælper fodboldspillere med et collegeophold i udlandet, hvor de kan forfølge deres fodbolddrømme kombineret med en universitetsuddannelse.

”Aftalen er kommet i stand ved hjælp fra Footy International, der hjælper fodboldspillere på college. De hjalp mig med at lave en high light video, og der gik ikke længe, før jeg var i kontakt med flere skoler, der var interesseret,” fortæller Rosa Holmberg begejstret.

Foruden Rosa Holmberg sender HB Køge også Sasja Hansen afsted. Foto: HB Køge Pigefodbold

Store krav til det faglige

For Rosa Holmberg har det ikke kun været et spørgsmål om at finde et college med et godt fodboldmiljø, men også finde det sted der kunne tilbyde et højt fagligt niveau.

”Da jeg har store akademiske ambitioner, var mine krav høje til den faglige del. Derfor kom vi frem til, at jeg tager et år på Junior College for at vise mig frem overfor de skoler, jeg drømmer om at komme ind på. Normalt er man på Junior College i to år, men Footy International fik forhandlet en aftale på plads, så jeg kun skal være på Junior College i et år, og derefter skal jeg så ”transfer” skole. Det er en ideel plan for mig, fordi en aftale med Footy International indebærer, at de er med mig alle fire år. På den måde vil jeg med deres hjælp ”transfer” til en af de skoler, der lever op til mit akademiske ambitionsniveau,” lyder det ambitiøst fra Rosa Holmberg.

Navarro College i Texas ligger under 100km fra Dallas. Rosa fortæller, at nogle måske vil kende det fra Netflixserien ”Cheer”, hvor man følger skolens succesfulde cheerleadere.

”Jeg glæder mig meget til at gå på Navarro. Udover at spille fodbold skal jeg studere en bachelor i statskundskab, som i USA hedder Political Science. I USA tager en bachelor fire år, og grunden til den tager et år længere end i Danmark er, fordi de har et ”overgangsår” fra gymnasieniveau til universitetsniveau. Det er så det år, som jeg tager på Navarro, inden jeg ”transfer” til det universitet, der tilbyder det bedste program indenfor Political Science,” siger Rosa Holmberg.

Højst mulige fodboldniveau i NJCAA

Rosa Holmberg har været en fast del af truppen hos HB Køge Pigefodbold lige fra Sjællandsserien til sidste sæsons oprykning til Kvalifikationsligaen, hvor hun, som den klassiske 8’er, har kæmpet en brav kamp på midtbanen. Og der bliver bestemt ikke mindre at kæmpe for ”over there”, når hun skal trække i Navarro Bulldogs’ spillertrøje.

”Fodboldniveauet er det højst mulige i NJCAA. Navarro Bulldogs spiller altid med i toppen. Jeg var i kontakt med en af spillerne fra holdet, og hun fortalte mig om den kæmpe oplevelse, det er at være med i det Nationale Championship, der afholdes en gang om året, for de bedste hold i NJCAA. Det var svært ikke at drømme om selv at kunne opleve det en dag. Det, der tiltalte mig mest ved skolen, er deres måde at spille fodbold på. Deres træner Alicia Wilson, der i øvrigt er tidligere landsholdsanfører for det Jamaicanske landshold, sendte mig en masse links til kampe, hvor deres possession-præget stil gjorde det klart for mig. Stilen minder om det, jeg er vant til i HB Køge, så det giver mig en tro på, at jeg nok skal falde hurtigt til,” fortæller den garvede midtbanespiller.

Lige nu flyver der ingen fly fra Danmark til USA grundet coronakrisen, og der er endnu ikke nogen udmeldinger om, hvornår flyene kommer på vingerne igen. Dette giver Rosa Holmberg dog ikke meget for.

”Ingen ved hvad der kommer til at ske i verden. USA er jo lidt “bagud”, men meget tyder på, at det topper meget snart, hvis det ikke allerede har toppet. Jeg kan hverken gøre fra eller til, så jeg følger bare lidt ekstra med og går ud fra, at jeg møder ind i Texas den 31. juli som aftalt,” lyder det optimistisk fra Rosa Holmberg.

Foruden Rosa Holmberg skal HB Køge Pigefodbold sige farvel til endnu en fast spiller, nemlig Sasja Hansen som skifter til University of Massachusetts.