Gjensidige Kvindeliga kan åbne efter samme regler som Superligaen

0
1113
Foto: Steen Trolle

Kulturministeriet har lørdag meldt ud, at Gjensidige Kvindeliga kan åbne under samme retningslinjer som 3F Superligaen og NordicBet Ligaen. Udmeldingen glæder DBU og Kvindedivisionsforeningen, der allerede er i gang med at undersøge, om og hvordan kvindeligaen kan starte på forsvarlig vis

Tekst: Kvindeliga.dk

Kulturministeriet har lørdag eftermiddag meldt ud i en pressemeddelelse, at Gjensidige Kvindeliga er omfattet af dansk professionel klubfodbold og dermed er en del af fase 2 af genåbningen af Danmark. Det betyder, at den bedste kvindelige fodboldrække i Danmark kan genoptages under de samme protokoller, som Divisionsforeningen har lavet for 3F Superligaen og NordicBet Ligaen.

Kulturministeriets udmelding vækker glæde hos Mette Bach Kjær, bestyrelsesmedlem i DBU og i Kvindedivisionsforeningen:

”Vi er i DBU og i Kvindedivisionsforeningen utroligt glade for, at Gjensidige Kvindeliga er omfattet af fase 2 af genåbningen af Danmark. Nu starter vi sammen arbejdet med målet om at sikre, at kvindeligaen kan starte på forsvarlig vis i overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer og Divisionsforeningens protokol, så vi forhåbentlig snart kan sparke ligaen i gang igen,” siger hun.

DBU er i tæt samarbejde med Kvindedivisionsforeningen allerede i gang med at afdække, om og hvordan kvindeligaen kan leve op til retningslinjerne for afvikling af holdtræning og afvikling af turneringskampe. Det er ikke tilladt for klubberne at genoptage træningen, før der ligger en endelig plan klar for genåbningen af ligaen.

Forårs-sæsonen i Gjensidige Kvindeliga skulle være begyndt i slutningen af marts, men nåede aldrig at komme i gang på grund af corona-krisen.

Læs pressemeddelelsen fra Kulturministeriet her.