Første DBU pokal til SIFQ

0
2006
SIF Q U13

Onsdag aften vandt SIF Qs U13 piger 3-2 over Varde IF i den jyske pokalfinale.

Af Jan Christian Hansen

KLUBNYT

Kampen blev en spændende finale mellem to forskellige spillestile, som gav en god kamp. Varde spillede deres chance og pressede flot, mens SIF Q forsøgte at spille bolden uden om Varde spillerne. En strategi, som gav mange gode overtalssituationer for pigerne fra Silkeborg. Holdet spillede med stor tålmodighed og var gode til at spille bolden op nede fra bagerste kæde, hvor målmanden var en vigtig faktor i spillet med fødderne.

Trænerteamet var overbeviste om, at Varde spillerne ville løbe sig døde i varmen. Høj sol og 27 grader på en flot, men vindstille bane udfordrede begge hold. Desværre for trænerteamet, havde de ikke rådført sig med dagens modstander. Varde pigerne kunne pga. varmen have valgt at slå op i banen og tabe kampen stort. I stedet fortsatte de ufortrødent og reducerede hurtigt til 3-1 meget tæt på halvlegens slutning.

Varmen tvang SIF Q til at lave en del udskiftninger. Nogle af dem betød, at vi pludselig havde byttet rundt på 3 spillere i den bagerste kæde og 2 i den midterste kæde. Det gav lidt usikkerhed og et reduceringsmål til 3-2 kort før tid. Inden målet til 3-2 var Silkeborg pigerne tæt på at udbygge føringen til 4-1, men en korrekt dømt off-side kendelse 10 cm fra stregen fortæller om, hvor meget og hvor tæt kampen blev spillet.

Heldigvis holdt pigerne hovedet så koldt, som man nu kunne i denne varme og spillede pokalen hjem til SIF Q.

Efter kampen kunne pigerne iføre sig guldparykker, drikke champagne og spise guldbarre. Pigerne blev båret afsted af en god forældreopbakning under hele kampen, en kompetent dommertrio og en indædt vilje til at spille god fodbold. Forældreopbakningen

En stolt træner på andet end selve kampen
”Jeg er meget stolt af pigernes udvikling gennem vores år sammen. Vi har et fantastisk sammenhold i truppen. De piger, som ikke deltog i kampen, deltog både i opvarmningen og på sidelinjen. Dagens hold var taknemmelige for opbakningen. Og sammen, snakkede vi om, at spille for de piger, som ikke kunne deltage i finalen. Af samme grund var fornemmelse, at pokalsejren var en samlet holdpræstation fra hele truppen. Det gør mig stolt som både træner og menneske”.

Og så er det bare fedt, at pigerne skrev sig ind i SIF Q historiebogen, som de første vindere af en DBUjylland pokal.

Matchfakta:
14. minut: 0-1 SIF Q – Sofie Madsen (tidligere Ans IF)
21. minut: 0-2 SIF Q – Mathilde Brøgger (Tidligere Ry Fodbold)
26. minut: 0-3 SIF Q – Mathilde Brøgger (Tidligere Ry fodbold)
28. minut: 1-3 Varde IF
53. minut: 2-3 Varde IF

Fra holdet spillede følgende pokalfinale:
Maja Nørby Kristiansen, Laura Waliser Sehested, Lærke Bække Holm, Laura Kragsig Perschardt Guldager, Frederikke Sejr, Esther Brænder, Anna Hoffmann, Lærke Friis, Frederikke Nymann, Mathilde Brøgger Børglum, Sofie Langager Overgaard, Sofie Madsen, Tilde Haarup, Johanne Liva Lyck Ax.