Sara Thrige og Theresa Eslund ser frem mod afgørelsens time i slutspillet

0
1073
Sara Thrige i aktion mod FC Thy-ThistedQ. Foto: Jess Madsen

På lørdag bliver det afgjort, hvem der tager guldet i Gjensidige Kvindeliga Slutspil, når Fortuna Hjørring og Brøndby støder sammen på Nord Energi Arena. Begge hold kommer ubesejrede ind til opgøret, men for Brøndby kræver det en sejr, hvis de skal kunne gå derfra med guldmedaljerne om halsen. Fortuna Hjørring-spiller Sara Thrige og Brøndby-spiller Theresa Eslund er enige i, at det bliver en intens kamp.

Af Camilla Bergholm

På lørdag støder de to evige tophold, Brøndby og Fortuna Hørring, sammen i den afgørende mesterskabsduel i Gjensidige Kvindeliga Slutspil. Efter et komprimeret slutspil med blot fem runder er afgørelsens time kommet. Og som tilskuer kan man forvente at overvære et intenst opgør, fortæller Fortuna Hjørring-spiller, Sara Thrige.

”Det kommer til at gå hurtigt, og der kommer til at blive gået til den i duellerne. Brøndby skal op og vinde, så de kommer helt sikkert frem over banen, og vi vil selvfølgelig gerne gå ud og vinde denne her kamp. Vi vil ikke bare stå og vide, at vi kan nøjes med uafgjort. Vi kommer også til at gå efter det. Så jeg tror, at det bliver en livlig kamp,” siger hun. Brøndby-spiller, Theresa Eslund, er enig i, at det bliver en intens kamp, hvortil hun pointerer, at det er to hold, der ved, hvad der er på spil.

“Det kommer til at gå hurtigt, og der kommer til at blive gået til den i duellerne. Brøndby skal op og vinde, så de kommer helt sikkert frem over banen, og vi vil selvfølgelig gerne gå ud og vinde denne her kamp”

Sara Thrige, Fortuna Hjørring-spiller

Hjørring-mandskabet kommer dog ind til kampen med en fordel, da de er to point foran Brøndby i tabellen og derfor kan nøjes med uafgjort. Men det fylder ikke meget for Brøndby-mandskabet, fortæller Theresa Eslund, der til gengæld understreger, hvad de vil have ud af kampen.

”Vi ser det som en finale, og finaler skal vindes for at vinde pokalen, og jeg vil sige uanset hvad, om vi kunne nøjes med uafgjort eller ej, så er Fortuna et hold, vi vil slå, så det er ikke så meget anderledes. Det er en guldkamp, og den skal vindes,” siger Brøndby-spilleren. Også i det nordjyske tænker de ikke over, at de er foran på point, fortæller Sara Thrige:

”Jeg tror mere, at det er noget, vi kan bruge senere hen i kampen, hvis vi får behov for det, men vi kommer ikke til at gå ud og sige, at vi kan nøjes med uafgjort, så nu ser vi bare, hvad Brøndby kommer med. Det er mere en fordel, man kan bruge senere i kampen.”

Theresa Eslund. Foto: Arkivfoto.

Gælder om at være klar fra start af
Brøndby og Fortuna Hjørring har siden starten af 00’erne delt guldet mellem sig i Kvindeligaen. De to mandskaber ved derfor, hvad det vil sige at spille afgørende kampe. Sara Thrige understreger, at vestegnsholdet er gode på bolden, og at de gerne vil ind og spille med hinanden på Hjørrings banehalvdel, hvilket hjemmeholdet skal være opmærksomme på. Men samtidig fortæller hun, at de selv også har flere styrker mod et hold som Brøndby.

”Det er meget intense kampe, og der bliver gået til den. Men jeg synes, at vi både kan formå at spille mod dem, vi kan også stå og afvente, og vi kan komme ud og løbe. Jeg synes egentlig, at vi står rigtig godt mod Brøndby, og jeg synes, at vi kan byde ind med nogle forskellige ting,” siger Sara Thrige.

“Jeg synes, at hvis man kigger spiller for spiller, og hvis det kører, så synes jeg, at vi er et bedre hold. Men Fortuna kæmper bare, og de kæmper altid til det sidste, og det kan gå ind og få ram på os. Men jeg synes, at vi har større profiler og flere af dem”

Theresa Eslund, Brøndby-spiller

Theresa Eslund medgiver, at Hjørring-mandskabet har noget at byde ind med, og derfor skal Brøndby være 100 % klar fra start af, ellers vil Fortuna Hjørring straffe vestegnsholdet. Men Brøndby-spilleren er samtidig ikke i tvivl om, at de er stærke inden lørdagens kamp.

”Jeg synes, at hvis man kigger spiller for spiller, og hvis det kører, så synes jeg, at vi er et bedre hold. Men Fortuna kæmper bare, og de kæmper altid til det sidste, og det kan gå ind og få ram på os. Men jeg synes, at vi har større profiler og flere af dem,” fortæller hun.

Fortuna Hjørring-spiller, Sara Thrige, er dog klar i mælet, når det kommer til, hvem der er favoritter inden lørdagens opgør.

”Det synes jeg da, at vi er. Vi ligger nummer ét og har vundet vores fire kampe, det har Brøndby også, men det er os, der har førerpositionen. Så jeg tror, at vi har enormt gode muligheder for at tage den her guldmedalje,” lyder der fra Hjørring-spilleren.

Theresa Eslund er ikke helt enig. På papiret er Fortuna Hjørring nok favoritter, forklarer hun, men hun ser det anderledes på banen.

”Hvis du spørger alle andre, så er de (Fortuna Hjørring, red.) favoritter, men hvis du spørger mig, så er den ret lige. Dem, der vil det mest på lørdag, det er dem, der vinder,” slutter hun.

Kampen fløjtes i gang klokken 14.00 på lørdag, og den kan ses live på Eurosport 2 og Dplay.