Fortuna fik perfekt start på slutspil

0
1300
Fortuna under kamp mod FC Nørdsjælland i 2020. Foto: Steen Trolle

Fortuna Hjørring åbnede slutspillet med en 2-0 sejr over FC Nordsjælland. Det var sæsonens første Fortuna-sejr over de ambitiøse oprykkere fra Farum, som nu er på 4. pladsen

Tredje gang blev lykkens gang for Fortuna Hjørring, da Kvindeligaens førerhold lørdag mødte FC Nordsjælland i den første af fem runder i det forkortede slutspil. To gange tidligere i denne sæson har Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland mødtes, og her er det blevet til hhv. uafgjort og en sejr til FC Nordsjælland. Men i dagens kamp i Farum, var det Fortuna Hjørring, der løb med sejren, nemlig 2-0 på mål af hhv. Caroline Møller og Sofie Lundgaard. En sejr, der kan blive afgørende, når guldet og sølvet skal fordeles om fire runder. Fortuna Hjørring er nemlig dermed fortsat to point foran til Brøndby, der samtidig vandt 1-0 hjemme over Kolding.

“Det er tre point, vi er rigtig glade for. Spillerne har været rigtig sultne efter at få en sejr over Nordsjælland, og det er en sejr, der bare giver os mere selvtillid i det videre forløb,” sagde Fortunas cheftræner Niclas Hougaard efter kampen til nordjyske.dk.

Foto: Steen Trolle

Caroline Møller bragte Fortuna foran efter en halv times tid, og 20 minutter inde i anden halvleg blev sejren sikret, da Emma Snerle headede en bold på tværs til Sofie Lundgaard, som gjorde det til 2-0.

På det tidspunkt væltede regnen ned over Right To Dream Park i Farum, og kort efter måtte kampen afbrydes kortvarigt på grund af lyn og torden. Men Fortuna fik i den ufrivillige pause lagt en god plan for de sidste 20-25 minutter, fortæller Niclas Hougaard til Nordjyske, og den plan blev holdt.

Klassisk guldduel

FC Nordsjælland er med resultatet syv point efter Fortuna Hjørring og er nu på 4. pladsen, et point efter FC Thy ThistedQ, som vandt 3-1 ude over VSK Aarhus. Dermed er der lagt op til den klassiske guldduel mellem Fortuna og Brøndby, der mødes i femte og sidste runde på Nord Energi Arena den 27. juni, hvor det hele kan blive afgjort.

“Jeg håber egentlig ikke, at den bliver afgørende, for det vil ikke gøre os noget, hvis vi allerede har afgjort det inden da, men vi må tage en kamp ad gangen. Hvis det bliver afgørende mod Brøndby, tager vi det med til den tid,” siger Niclas Hougaard til Nordjyske.

Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle