U18 DM aflyst: Sille spiller senior efter sommer og savner ordentlig afslutning

0
2129
Sille Fuhlendorff trænede fredag med Nadia Nadim. Foto: KoldingQ

U18 DM’s aflysning betyder, at spillere, der skal spille senior efter sommer, ikke får den afslutning på ungdomsligaen, de havde regnet med. Sille Fuhlendorff fra KoldingQ havde håbet på at afslutte ungdomskarrieren med medaljer.

Af Charlotte Stentebjerg

U18 DM-ligaen 2019/2020 er aflyst som følge af corona, og pigerne kan gå tidligere på sommerferie end forventet.

Det har givet en anderledes afslutning for spillerne i landets bedste ungdomsliga. Især for piger som Sille Fuhlendorff, der efter sommer rykker op og spiller senior.

Her symboliserer sommerferien ikke bare starten på en ny sæson, men en overgang fra at være ungdomsligaspiller til at være seniorspiller.

Ærgerlig over afslutning

Sille Fuhlendorff spiller til dagligt i KoldingQ, og det er også her hun starter sin seniorkarriere. Karrieren i KoldingQ startede, da hun 8-årig rykkede fra den lokale klub til KB, der senere blev til KoldingQ. Her har hun både vundet medaljer og mesterskaber, og ærgrer sig derfor over, at hun ikke får lov til at følge ungdomskarrieren til dørs.

”Jeg synes det er ærgerligt, nu hvor det er mit sidste år. Jeg havde selvfølgelig hellere set, at jeg havde fået lov til at afslutte det her med mit hold,” siger hun.

Aflysningen kommer dog ikke som en overraskelse for hende.

”Jeg havde håbet på, at vi måtte komme i gang igen, men når der allerede var så meget debat om hvorvidt Kvindeligaen overhovedet måtte starte, havde jeg ikke regnet med, at vi måtte,” siger den 18-årige fodboldspiller.

“Det minde, der ligger klarest i hovedet på mig som DM-spiller, var første gang jeg vandt guld med KoldingQ.”

Håbede på medaljer

Sille Fuhlendorff og KoldingQ lå placeret som nummer fire i U18 DM før regeringen lukkede det meste af landet ned.

U18 DM-stillingen før nedlukningen d. 11. marts

Her lå de tæt i toppen og kæmpede om medaljer med blandt andet Brøndby og FC Thy piger-Skyum. Sille havde derfor håbet, at hun kunne afslutte sit sidste år med medaljer.

Sidst Sille vandt medaljer med KoldingQ’s U18 DM-hold var i sæsonen 2017/2018, hvor de vandt DM for andet år i træk. Medaljer var også det, hun håbede, hun kunne være med til at vinde afslutte ungdomskarrieren af med.

”Det minde, der ligger klarest i hovedet på mig som DM-spiller, var første gang jeg vandt guld med KoldingQ. Mine medaljer er generelt noget, jeg ikke vil glemme, og jeg havde håbet, vi kunne afslutte med en til,” siger hun.

Hun fortæller også, at de sidste kampe er de mest intense, og derfor er hun ked af, at hun misser dem i år.

”Jeg er ærgerlig over at misse de sidste kampe, fordi det er dem, jeg husker bedst. Der er altid så meget på spil, og det er så intenst,” siger hun.

Håber på at spille sig på holdet

Udover Sille, er der seks andre KoldingQ-spillere fra U18 DM-holdet, der rykker op og skal prøve kræfter med Kvindeligaholdet. Forberedelserne til skiftet har dog allerede været i gang gennem foråret, hvor ungdomspillerne har trænet med seniorspillerne. Efter træningsperioden vil de få at vide, om de får lov til at blive en del kvindeligatruppen.

”Jeg håber, at jeg kan bevise, at jeg skal være en del af holdet. Forhåbentlig vil det her være med til at udvikle mig som spiller i fremtiden.”

Selvom Sille er ærgerlig over den bratte afslutning, siger hun også, at oprykningen ikke er noget, hun har tænkt meget over, fordi hun allerede begyndte at træne med kvindeligaholdet efter corona lukkede fodbolden.

”Oprykningen er kommet meget naturligt, da jeg er begyndt at træne med kvindetruppen i tidligt efter corona lukkede meget ned, så det er ikke noget, jeg har været nervøs for,” siger hun.

Drømmer om at udvikle sig

Selvom Sille har fundet oprykningen naturlig, kan hun stadig mærke forskel på niveauet. Træningen er både hårdere og hurtigere, men på trods af det er hun glad for at være rykket op og ser det som en udfordring.

”Det er jo det her, man drømmer om, og det er derfor, jeg tager til træning hver dag,” siger hun.

Som seniorspiller satser hun på at udvikle sig så meget som muligt – både med fødderne og i hovedet.

”Jeg drømmer om at udvikle mig til at blive den bedste version af mig selv både mentalt og fodboldmæssigt,” siger hun.