FC Thy-Thisted og FC Nordsjælland er klar til dobbelt debutpokalfinale

0
2218
FC Thy-ThistedQ spillede sig i dag videre til finalen i Sydbank Kvindepokalen, da de vandt over KoldingQ Foto: Arkivfoto.

Onsdag aften blev der spillet pokalsemifinaler, og vinderne var overraskende. Lørdag tager FC Thy-Thisted imod FC Nordsjælland, der begge spiller første pokalfinale nogensinde.

Af Charlotte Stentebjerg

FC Nordsjælland og FC Thy-Thisted er klar til deres første pokalfinale nogensinde. Begge hold tog onsdag aften overraskende sejre over de nyligt kårede mestre fra Fortuna Hjørring og kvinderne fra KoldingQ.

Første pokalsemifinale blev sparket i gang i Hjørring, da Fortuna tog imod FC Nordsjælland. I weekenden sendte hjemmebaneholdet kvinderne fra Brøndby på en lang tur hjem til Sjælland, da de sikrede sig mesterskabet. Onsdag var stemningen hjem til Sjælland formodentlig mere munter, da ’tigrene’ fra FC Nordsjælland sikrede sig billet til første pokalfinale nogensinde med en sejr på 2-1.

Allerede efter tre minutters spil gjorde Amalie Vangsgaard det svært for hjemmebaneholdet, da hun scorede til 1-0. Sarah Holmgaard udlignede til 1-1, men et kvarter før dommerens slutfløjt, kunne Amalie Vangsgaard igen nette for klubben fra Farum, da hun scorede til kampens resultat 2-1.

Fortunas målhelt fra lørdagens guldkamp, Caroline Møller, måtte se rødt i kampens sidste minutter, og udvisningen gjorde det svært for Fortuna Hjørring.

Også FC Thy-Thisted er klar til deres første pokalfinale, efter de slog hjemmebaneholdet KoldingQ med 1-0. Her var det Rikke Dybdahl, der kunne sende nordjyderne et skridt tættere mod pokaltitlen, efter hun satte bolden i mål syv minutter inde i kampen. Holdet får dermed hjemmebane, når vinderen af pokalen skal findes i Thisted.

På trods af den tidlige scoring var holdet stærkt presset i 2. halvleg, hvor udebaneholdet måtte holde stærkt igen for ikke at smide føringen væk til KoldingQ, der også viste stærk form.

“2. halvleg var ren fight og vilje, hvor spillerne kastede sig ned i alle tacklinger, og det gør, at vi står med sejren,” siger træner Torben Overgaard til Nordjyske.dk

Finalen spilles lørdag d. 4. juli klokken 15.30 på Lerpytter Stadion.