Gjensidige Kvindeliga lancerer drømmelegat til pigespillere

0
2519
Foto: Steen Trolle

Fodbold skal inspirere piger til at drømme. Derfor lancerer Gjensidige nu sammen med DBU Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat til de danske pigespillere

Pressemeddelelse fra Gjensidige Forsikring

Gjensidige Kvindeliga Drømmelegatet bliver uddelt for første gang denne sommer, og det skal vise alle unge fodboldpiger, at drømmen kan blive til virkelighed.

Som hoved- og navnesponsor for kvindeligaen er det vigtigt at bakke op om den positive udvikling, dansk kvindefodbold gennemgår for tiden, og for Kvindeliga-ansvarlig hos Gjensidige, Susan Blindbæk Vestergård, er Drømmelegatet et vigtigt skridt på vejen til at gøre det endnu lettere og mere attraktivt for piger at komme i gang med fodbold og holde fast i deres mål og drømme:

“I Gjensidige deler vi drømmen om et sundt fodboldliv med de mange tusinde fodboldspillere i hele landet, og vi ønsker at bidrage til at gøre drømmen til virkelighed for så mange fodboldpiger som muligt. Vi håber, at legatet kan motivere og inspirere, og vi opfordrer alle unge piger, der brænder for at spille fodbold, til at søge vores Drømmelegat,” siger Susan Blindbæk Vestergård.

Uanset hvad man mangler, om det er fodboldstøvler, nye fodboldmål til klubben, træningstøj eller tilskud til en træningslejr, så kan man søge. Der er nedsat en jury, der på baggrund af en række kriterier vil vurdere, om ansøgningen til legatet fx kan opfylde en drøm, om det er med til at løfte kvindefodbold eller om det er en god, sjov eller rørende historie.

Kendt tv-vært i juryen

I juryen, der skal uddele legaterne, sidder bl.a. mangeårige sportsjournalist og TV-vært Heidi Frederikke Sigdal. Hun hilser Drømmelegatet velkommen:

“Drømmelegatet er et både fantastisk og vigtigt initiativ fra Gjensidige og DBU’s side. Pige- og kvindefodbold er i rivende udvikling, og vi ser konstant beviser på, at den udvikling fortsætter. Det er vigtigt, at vi på alle niveauer bakker op og følger med. Både for at udvikle og forbedre eliten, men også for at sikre den bredde, der er fødekæde til vores bedste mandskaber herhjemme i fremtiden. Drømmelegatet er med til netop det. Det viser pigerne, at deres drømme i fodboldsammenhæng kan gå i opfyldelse allerede nu, og det er forhåbentlig med til både at rekruttere nye spiller men også fastholde dem, der allerede er i gang. Jeg er utrolig glad for og stolt over at skulle være med til at opfylde de drømme, for som selv tidligere pigespiller, så ved jeg, at piger har præcist lige så mange af dem, som drenge har.”

Du kan læse mere om Gjensidige Kvindeliga Drømmelaget på www.gjensidige.dk/droemmelegat eller på www.facebook.com/droemmelegat .