Nicoline Sørensen skifter til Everton

0
2347
Nicoline Sørensen skifter fra Brøndby til Everton. Foto: Steen Trolle

Årets spiller i Gjensidige Kvindeligaen har skrevet en to-årig kontrakt med den engelske fodboldklub Everton

Gjensidige Kvindeligaens topscorer skal nu score mål i England. 22-årige Nicoline Sørensen, der er årets spiller i Gjensidige Kvindeligaen 2019 og sluttede sæsonen som topscorer med 16 mål, har skrevet en to-årig kontrakt med Everton i den bedste engelske fodboldrække.

“Det er en af de allerstørste ligaer, og det glæder jeg mig helt vildt meget til at blive en del af,” siger Nicoline Sørensen til DR Sporten.

Nicoline Sørensen skifter fra Brøndby, hvor hun har spillet siden 2018. Tidligere har hun spillet for BSF (-2013), FC Rosengård (2013-2014), Brøndby IF (2015-2017) og Linköpings FC (2017-2018).

De tidligere udlandsophold har givet Nicoline Sørensen vigtige erfaringer, som hun kan bruge i sit nye ophold, siger hun til DR Sporten:

“Jeg har jo været i udlandet en gang før, hvor jeg fik et par knubs. Det har jeg lært ufatteligt meget af, så jeg ved, hvad der ligesom har været vigtigt for mig i det her skifte. Det synes jeg, at jeg er kommet rigtig godt i mål med. Så jeg har en rigtig god mavefornemmelse. Jeg glæder mig bare helt vild meget,” siger hun.

Nicoline Sørensen i en kamp mod BSF i august, hvor hun kom på måltavlen to gange. Foto: Steen Trolle.

Everton-manageren: Nico bliver et stort aktiv

Evertons manager Willie Kirk er begejstret over sin danske nyerhvervelse:

“Jeg har fulgt Nico i et par år, hvor jeg har hende udvikle sig i Brøndby og blive en nøglespiller for det danske landshold. Vi følte begge, at det var det rigtige tidspunkt for hende at skifte til England, hvor hun kan løfte sit spil endnu et niveau,” siger Willie Kirk i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at Nicoline Sørensen vil give Everton en række nye muligheder, fordi hun kan spille flere pladser i angrebet:

“Nico bliver et stort aktiv for vores hold. Hun har den rigtige personlighed og vilje til hele tiden at udvikle sig, og vil derfor passe rigtig godt ind i vores ambitiøse klub,” siger Everton-manageren.

Everton blev nummer seks i den seneste sæson, som blev vundet af Chelsea.