Ekspert: FC Thy – ThistedQ har fundet et koncept, der fungerer

0
857
Foto: Rikke Dybdahl er efterårets profil i Gjensidige Kvindeligaen

FC Thy – ThistedQ fører fortsat kvindeligaen efter 1-1 mod HB Køge

Efter fire runder af Gjensidige Kvindeligaen er det FC Thy – ThistedQ, som til manges overraskelse fører ligaen. Lørdag gik FC Thy – ThistedQ endnu engang ubesejret fra banen, da holdet spillede 1-1 hjemme mod HB Køge. Dermed topper klubben ligaen med 10 point foran Brøndb, der ligeledes har 10 point, men en dårligere målscore end FC Thy – ThistedQ.
DRs fodboldekspert Arnela Muminovic har et bud på, hvorfor det kører så godt for nordjyderne.

“De har bare et koncept, som fungerer for dem. Alle spillerne er gode til at arbejde for hinanden,” siger Arnela Muminovic til DR.dk.

“Det at de fører ligaen efter fire runder, og at deres første inkasserede mål kommer i dag (lørdag, red.), det siger meget om, hvad de kan. Det er et af de hold, som kommer til at drille nogle af de andre hold,” siger hun.

I lørdagens kamp fik FC Thy – ThistedQ en drømmestart. Rikke Dybdahl bragte hjemmeholdet foran allerede efter fem minutter. Men oprykkerne fra HB Køge er ikke for ingenting det mest scorende hold i ligaen, så 20 minutter senere kunne Makenzy Doniak bringe balance i regnskabet. Stillingen holdt til slutfløjtet, og dermed er HB Køge på 3. pladsen.

Sådan gik 4. runde i Gjensidige Kvindeliga:

FC Thy-ThistedQ – HB Køge: 1-1
Brøndby IF – Fortuna Hjørring: 2-1
KoldingQ – FC Nordsjælland: 2-1
AaB – AGF: 0-3

STILLINGEN (Grafik fra kvindeliga.dk)