AaB’s kvindeligahold spiller på Aalborg Portland Park

0
1093
AaB under kamp mod Fortuna Hjørring i 2020. Foto: Martin Kitchen

Der skrives historie når AaB’s kvindeligahold tager imod Fortuna Hjørring. Her træder kvinderne for første gang ind på Aalborg Portland Park.

Af Charlotte Stentebjerg

Der bliver ikke sparet på kulisserne, når AaB’s kvindeligahold tager imod Fortuna Hjørring og Brøndby i efterårssæsonen af Gjensidige Kvindeliga. Her løber kvinderne for første gang ind på Aalborg Portland Park, der normalt bruges af AaB’s 3F Superligahold.

”Vi arbejder hårdt på at give vores spillere på holdet i Gjensidige Kvindeligaen de samme muligheder som herrerne. Derfor et vi meget glade for at få lov til spille de to kampe på Aalborg Portland Park, ” siger Pia Nielsen, der er direktør i AaB Kvinde Elitefodbold i en pressemeddelelse, som klubben har sendt ud.

Håber på en oplevelse på trods af corona-restriktioner

Selvom der lige nu er en corona-restriktion, der begrænser antallet af gæster til 500 tilskuere, håber Pia Nielsen alligevel, at kvindeholdet kommer til at kunne mærke en forskel.

”Det er lige så meget spillernes oplevelse, der er i fokus. Alene det at de får samme mulighed som herrerne, håber vi på kommer til gøre en forskel på holdet,” siger hun til FODBOLD FOR PIGER.

Hun siger desuden, at man kommer til at lave en anderledes optakt til kampen, end man hidtil har gjort, fordi stadionet giver flere muligheder.

”Vi kommer til at lave et anderledes set-up, hvor vi kan lave et arrangement for sponsorere og invitere tilskuere på en anden måde, end vi plejer. Vi satser på og gør klar til at blive det maksimale antal, som vi må, uanset om det bliver 500 gæster eller flere,” siger hun.

Pia Nielsen: ”Vi er på rette vej”

Årets sæson er holdets første i Kvindeligaen nogensinde, efter de i foråret sikrede sig en oprykning, og muligheden for at bruge Aalborg Portland Park er ifølge klubben et skridt i retningen mod at give AaB’s kvindefodboldafdeling de bedst mulige rammer.

”Vi synes, vi er på rette vej, og oplever også, at erhvervslivet i større grad har fået øjnene op for kvindefodbolden og for, at man som virksomhed med fordel kan støtte såvel herre- som kvindesport, hvilket er nødvendigt, hvis vi skal arbejde hen imod noget, der minder om lige vilkår,” siger Pia Nielsen i pressemeddelelsen.

Har man ikke mulighed for at følge AaB’s kamp mod Fortuna Hjørring på stadion d. 17. oktober, kan man følge den på SPORT Live, da kampen også er den uges udvalgte TV-kamp.