Stærk start for AGFs U18 DM-hold: “Vores styrke er intensitet og vilje”

0
1626
AGFs U18 DM-hold. Foto: AGF

AGFs nye U18 DM-hold har hentet syv point i de første tre kampe. “Den gode start skyldes godt arbejde hele vejen rundt. Vores styrke er intensitet og vilje,” siger træner Søren Kiilerich

Af Astrid Simone Trolle

AGF har fået en fin start på U18 DM-sæsonen med syv point i tre kampe. Trods coronapause og en kort sommerferie, er det blevet til to sejre og en enkel uafgjort siden starten på sæsonen, som er den første nogensinde for det nye AGF-kvindeafdeling, der er en eliteoverbygning for AGF, VSK Aarhus og Lyseng IF.

Træner Søren Kiilerich glæder sig over den fine start:

“Den gode start skyldes primært godt arbejde hele vejen rundt. Vi startede sæsonen tidligt efter en sommer afslutning, som ingen kunne forberede sig på. Pigerne havde en stor sult på at komme i gang igen og var spændte på at blive en del ”byens hold”. Det har været vigtigt at tilvænne duelspil til træning og at spille kampe,” siger han.

“Derudover har vi haft særligt fokus på den fysiske belastning. Vi fik flyttet vores første turneringskamp og havde fokus på stabilitetstræning, tung styrketræning og funktionel træning på bane med flere pauser. Pigerne havde ikke glemt hvordan man spiller fodbold, men deres kroppe var ikke klar til DM-kampe oven på en periode, hvor der ikke har været en normal mængde træning siden marts,” fortsætter Søren Kiilerich.

Hvad er styrkerne i jeres spil?

“Intensitet og vilje. Det har været vores primære fokus i starten af sæsonen, at vi fik arbejdet på vores udtryk på banen. Den tydelige spillestil tager længere tid at implementere. Et mindset der hælder imod intensitet og aggressivitet er en god begyndelse”.

Fokus på den enkelte spillers udvikling

Fredag skulle AGF have spillet den helt store kamp, når Brøndby gæstede Aarhus. Brøndby har også fået en god start på sæsonen med tre sejre og et enkelt nederlag til rækkens nummer ét, Fortuna Hjørring. Desværre er kampen nu udsat på grund af corona. Søren Kiilerich nåede dog at gøre sig nogle tanker om kampen inden udsættelsen:

“Vi glæder os rigtig meget til netop at spille imod Brøndby. De er et hold der gerne vil spille med bolden. Derfor er det også et hold som Brøndby vi gerne vil måle os med resultatmæssigt. Taktisk har vi flest tanker på os selv og hvordan vi skal lykkes,” siger han.

Kampen mod Brøndby skal nu afvikles på et andet tidspunkt.

Om resten af sæsonen siger træner Søren Kiilerich:

“Forventningerne er et fortsat fokus på kvalitet og hårdt arbejde. Vi går altid på banen både til træning og kampe med et mål om at præsterer efter vores bedste evner. Når vi præsterer godt, kan vi ikke tabe os selv. Det handler om, at vi altid sætter fokus på den enkeltes udvikling og dygtiggørelse, og så tror vi på at resultaterne nok skal komme”.