Ringsted kvindesenior mærker effekten af “Projekt X”

0
901

Da Ringsted Pigefodbold i sommeren 2019 ansatte Kennet Petersen som træner for kvindesenior, var det med en klar ambition om fastholdelse af den nuværende spillertrup og udvikling af spillere, hvilket er gået over al forventning med de bedste resultater i 4 år.

“Vi har ikke kun formået at fastholde spillerne, vi har også oplevet en stor tilgang af spillere, hvor vi indtil videre har fået 6 nye spillere i truppen. Spillere som der alle bidrager til en i forvejen meget stærk trup og i en sæson der har været hårdt præget af skader, har de nye spillere været tiltrængt.”

“Netop skader er noget som der har fyldt meget i denne sæson, da vi har haft 7 spillere ude med både skader og graviditeter og når det samtidig er spillere som der tilsammen har spillet flere hundrede kampe for klubben igennem årene, så har det været nogle store rum som der skulle udfyldes. Derfor er mange af de nye spillere blevet smidt ind i ilden og har skulle lære hurtigt. Men de har gjort det helt fantastisk og alle har været rigtig gode til at støtte op om hinanden. Det gør sku en træner stolt.”

Et sundt miljø, følelsen af fællesskab og tillid er nøglerne

“Vi har sammen fokuseret rigtig meget på at det skal være rart for alle at være på holdet og at alle skal føle de er en del af den samme familie. Netop ordet familie er noget som vi går rigtig meget op i ; at alle støtter op om hinanden, at vi har respekten for hinanden og at vi hjælper hinanden både på og udenfor banen, nærmest uden at tænke over det. Følelsen af fællesskab er så ekstremt vigtig og det er en stor del af vores DNA og måden som vi gør tingene på”.

“Men det at skabe et godt miljø for spillerne handler i lige så høj grad om at man stoler på hinanden. Både spiller og spiller imellem, men også træner og spiller imellem. Det er vigtigt at vise hver enkelt spiller at de har min tillid og jeg straffer ikke nogen for at lave fejl i kampene. Hvis jeg kan se at de inde på banen tager beslutninger, så er jeg glad og hvis det ikke lykkes, så er det bare at prøve igen, igen og igen. Jeg har altid sagt at jeg hellere vil have et B hold med en A attitude, end et A hold med en B attitude. Her er jeg bare så heldig at jeg har et A hold med en A attitude, hvor vi stoler på hinanden og det har afspejlet sig i vores resultater”.

Inden sæsonen blev der meldt ud at man gik efter oprykning til Sjællandsserien, men med et nederlag i sæsonens anden sidste kamp kan holdet ikke længere rykke op i efteråret. Alligevel er holdet i gang med sin bedste periode i de sidste 4 år.

“Det er selvfølgelig pisse hårdt at misse oprykning, men vi må også bare erkende at vi ikke har haft den kontinuitet som der er nødvendig for at vinde et mesterskab. Mange skader og mange nye spillere på kort tid, har gjort at det har været svært at stille med det samme hold 2 kampe i træk. Men vi tuder ikke, tværtimod så lærer vi og Jeg kan ikke sætte en finger på pigernes indsats. De har kæmpet helt fantastisk for at få det hele til at fungere og vi slutter sæsonen som nummer 3, hvilket i dén grad er godkendt med tanke på vores forudsætning.”

“Samtidig så er vores resultater fra efteråret 19 til nu, de bedste resultater over de sidste 4 år. Vi har det laveste gennemsnit på indkasserede mål pr kamp, højeste gennemsnit på antal scorede mål pr kamp og vi har det bedste point gennemsnit pr kamp. Og det er altså i en periode på 4 år, så det er en fantastisk følelse og noget der bekræfter at vi gør rigtig mange ting rigtigt. Så vi ser allerede meget frem til forårs sæsonen, hvor målet igen er klart : oprykning til Sjællandsserien.

Vil du høre mere om Ringsted kvindesenior eller være en del af holdet, så kan du kontakte træner Kennet Petersen på 21484049.