Status på 1. division: Disse hold skal spille om oprykning

0
2041
Odense Q var et af de hold, som sikrede sig en plads i oprykningsspillet. Foto: Iver Tidemand

I weekenden blev det afgjort, hvilke hold der skal fortsætte op i 1. division: Grundspil, oprykning, og hvem der skal spille kampe om at undgå nedrykning i 1. division: Grundspil, nedrykning.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

Det blev i weekenden bestemt, hvilke hold der sikrede sig oprykning i 1. division: Grundspil, oprykning, som består af to puljer med fire hold i hver. Her møder de to bedste hold fra pulje 1 og 2 hinanden, og de to bedste hold fra pulje 3 og 4 spiller mod hinanden i den anden oprykningspulje.

I pulje 1 blev B.93 den helt store vinder med 20 point. De har vundet alle deres kampe med undtagelse af én uafgjort mod Østerbro IF og senest én uafgjort mod Sundby i weekenden. Netop Sundby sikrede sig også oprykning, da de i weekenden fastholdt andenpladsen for næsen af Østerbro IF. Sundby endte med 16 point.

Pernille Mellergaard fra Sundby ender som puljens topscorer med 10 point.

I pulje 2 har der længe ikke været nogen tvivl om, at Herlufsholm ville smutte med puljens førsteplads, hvor de ubesejrede endte med 24 point. Til gengæld har der været stor usikkerhed om, hvem der ville smutte med den anden billet til oprykningsspillet, da både Solrød FC og Næsby længe har været kandidater til den. I lørdags mødte de to hold hinanden, og her fik Næsby revanche fra sidst. Næsby slog Solrød 3-0, og dermed skal de sammen med Herlufsholm spille med i oprykningsspillet.

Topscorer i denne pulje blev angriber Majken Sylvest Nørregaard fra Herlufsholm med 9 mål.

I lørdags vandt Odense Q 4-0 over IF Lyseng. Foto: Iver Tidemand

I pulje 3 har Odense Q fra starten sat sig på førstepladsen, hvor de blandt andet har vundet 8-0 over Varde IF. Selv samme hold formåede dog, som det eneste hold at spille op mod fighterne fra Herlufsholm i en kamp der endte 1-1. Varde IF fik dog ikke nok point til at rykke op, og må i stedet se pladsen blive taget af ASA, Aarhus, der rykker med Odense Q op i 1. division: Grundspil, oprykning. Odense Q ender med 22 point, og ASA, Aarhus med 13 point.

Kamilla Ørskov Jensen fra Odense Q ender som topscorer i pulje 3 med 14 mål.

I pulje 4 er der ingen tvivl om, at det bliver JAI, Aarhus og Vildbjerg, der skal spille med i oprykningsspillet. De ender begge med 21 point. Begge hold har snuppet en sejr fra hinanden, og derudover har de vundet alle deres øvrige kampe.

Topscorer i denne pulje blev Nina Skjøtt fra JAI, Aarhus med 12 mål.

Op- og nedrykningsspillet begynder allerede i den kommende weekend, hvor de første hold møder hinanden.

Her er et overblik over de nye puljer:

1. division: Grundspil, oprykning – pulje 1:

B.93

Herlufsholm

Næsby

Sundby

1. division: Grundspil, oprykning – pulje 2:

ASA, Aarhus

JAI, Aarhus

Odense Q

Vildbjerg

I nedrykningsspillet tager holdene deres point og målscorer fra de seneste kampe med over i den nye pulje.

1. division: Grundspil, nedrykning – pulje 1:

Østerbro IF

Solrød FC

BSF

FB

FC Damsø

Fredensborg BI

1. division: Grundspil, nedrykning – pulje 2:

Fortuna Hjørring

Varde IF

IF Lyseng

Aarhus 1900

Romalt IF

Aalborg Freja