Vildbjergtræner efter superstart i U18 DM: Spillernes udvikling og ambitioner er det vigtigste

0
2538
Vildbjergs U18 DM-hold. Foto: Vildbjerg

Vildbjerg ligger på 4. pladsen i U18 DM-ligaen efter en flot start med fire sejre i fem kampe. Vildbjerg har dog mere fokus på udvikling end resultaterne, siger Vildbjerg-træner Kenneth Pedersen

Af Astrid Simone Trolle

Vildbjerg’s U18-DM hold er startet ligaen ud med fire sejre i fem kampe. Det placerer holdet på en aktuel fjerdeplads. Træner Kenneth Pedersen mener, at den gode start skyldes den lange pause på grund af coronaen og holdets ambitionsniveau:

”Vi har haft tid til at arbejde med mange parametre under pausen, herunder både det taktiske, tekniske, fysiske og mentale. Samtidig har pigerne ikke haft de samme ting at tænke på, såsom landsholdet, morgentræning, skole osv.,” forklarer han.

Vildbjerg har hentet 12 point ud af 15 mulig, men resultaterne fylder ikke noget i hverdagen, ifølge Kenneth Pedersen. I stedet er fokus på spillernes udvikling:

”Der skal drømmes om mere end bare hvad der sker nu. Der skal skabes ambitioner for fremtiden. Hvorvidt der har været en succesfuld start eller om det bliver en succesfuld sæson, kan først måles om flere år. Hvor mange spiller stadig fodbold til den tid, og hvor mange spiller på et højt niveau? Det er det afgørende. Eksamen kommer altså først om et par år. Hvis vi bliver nr. 1, men halvdelen stopper med fodbold, kan en førsteplads være forholdsvis irrelevant,” siger Kenneth Pedersen.

“Hvis vi bliver nr. 1, men halvdelen stopper med fodbold, kan en førsteplads være forholdsvis irrelevant”

Kenneth Pedersen, U18 DM-træner, Vildbjerg
Stillingen aktuelt i U18 DM-ligaen. Kilde: dbu.dk

Ambitioner skal trænes

For at skabe et godt fodboldhold, skal der først og fremmest skabes en god kultur med ambitioner og en målsætning om at udvikle den enkelte spiller. Biproduktet heraf kan så være gode præstationer, der skaber sejre, hvilket i sidste ende styrker selvtilliden hos både holdet og den enkelte spiller, forklarer Kenneth Pedersen:

”Der er mange som tager ambitionen for givet. Den skal trænes i lige så høj grad som en indersideaflevering. Ambitionen skal komme indefra, og være baggrund for den udvikling spillerne tager. Det er vigtigt at os trænere hjælper vores spillere med at få ambitioner der rækker ud over dem de selv har. Det synes jeg er super vigtigt,” siger Vildbjergtræneren.

”Der er mange som tager ambitionen for givet. Den skal trænes i lige så høj grad som en indersideaflevering”

Vildbjerg har valgt at forsætte med de ældste spillere i u18 DM, og det er også med til at forklare den gode placering. Havde klubben valgt at sende de ældste spillere videre til 1. divisionsholdet, havde Vildbjerg formentlig ikke fået så god en start.

”Vi ser ofte, at dem, der topper ligaen, også er dem med flest spillere fra den ældste årgang,” siger Kenneth Pedersen.

Kenneth Pedersen, U18 DM-træner i Vildbjerg.

Møder FC Nordsjælland

Vildbjerg spiller sin næste kamp søndag den 1. november, hvor holdet skal en tur til Farum og møde FC Nordsjælland på udebane. Om den kamp siger Vildbjergtræneren:

”Det er to forskellige kulturer, der møder hinanden, hvilket gør kampen spændende. De har fået en ny træner, så hvilket udtryk FC Nordsjælland kommer med er interessant. En ny træner gør det altid sjovt. FC Nordsjælland er et hold med målsætninger om toppen, så derfor forventer jeg en god og spændende kamp. Derfor er det også vigtigt, at jeg får stablet et par gode træninger på benene inden den kamp,” siger Kenneth Pedersen.