Mød U18 DM-profilerne: Sofie Fly, FC Thy-Thisted Q

0
2021
Sofie Fly. Foto: FC Thy-Thisted Q

I denne serie får du mulighed for at komme lidt tættere på de forskellige U18 DM-spillere. I dag: Sofie Fly, FC Thy-Thisted Q

Sofie Fly spiller til daglig i FC Thy-Thisted. Den jyske landsholdsmålmand har en drøm om at spille professionelt fodbold på højeste niveau, det er dog også vigtigt at sætte delmål og arbejde hårdt for at realisere drømmene.

Fortalt til Astrid Simone Trolle

Jeg begyndte at spille fodbold, fordi jeg har altid været en meget aktiv person, der har prøvet forskellige sportsgrene af. Da jeg var omkring 8 år prøvede jeg fodbold, og det “sparkede” benene væk under mig. Fodbold er for mig blevet til en livsstil, der har været/er med til at udvikle og forme mig som menneske.

Mine styrker som spiller er bl.a. lyd. Jeg er en meget “verbal” keeper, jeg bruger meget energi på at kommunikere og guide med mine medspiller. Jeg er også en meget offensiv målmand, da jeg står højt på banen og bliver tit en ekstra spilstation i bagkæden.

“Jeg er en meget “verbal” keeper”

Jeg forbereder mig bedst til kamp, når jeg dagen før, sørger jeg for at få fyldt depoterne godt op, og så er det vigtigt for mig at passe sengetiden og få min søvn. På kampdagen spiser jeg en solid morgenmad, og så plejer jeg at gå en tur med noget musik i ørerne. Hvis vi har hjemmebane kamp går turen altid ned til kampbanen.

Mine drømme og mål med fodbold er selvfølgelig at kunne komme til at leve af det, og komme til at spille professionel fodbold på det højeste niveau. Det er også vigtigt for mig at fokusere på mine små delmål, og blive ved med at udvikle mig. Hvis jeg fortsætter med at sætte mig selv små delmål og arbejde til hårdt hver træning, tror jeg på at drømmen om at spille professionel fodbold nok skal gå i opfyldelse.

Foto: FC Thy-Thisted Q

På mit hold er jeg typen der tager meget ansvar og sørger for at alle er med. Vi er et meget ungt hold med mange nye spillere. Jeg er en af de ældste i truppen, og derfor falder det mig meget naturligt at gå forrest til kamp samt træning.

Mit bud på mit holds placering i u18 dm er, at inden sæsonen startede satte vi os som hold med et mål om at være i top-6. Til trods for en mindre god start på sæsonen, synes jeg det er vigtigt, at vi som hold bliver ved med at stræbe efter vores mål.

Hvis jeg kunne spise en ting resten af livet skulle det helt klart være tarteletter!

Hvis jeg kunne spise en ting resten af livet skulle det helt klart være tarteletter!”

Når jeg virkelig skal slappe af, så sætter jeg min ynglings playliste på, og går en lang tur.

Min dårlige vane er nok, at jeg er en dårlig taber!

Foto: FC Thy-Thisted Q

Hvis mine veninder skulle beskrive mig, ville de nok beskrive mig som en travl og målrettet person.

Når jeg tænder Tv’et ser jeg FRIENDS!

Min guilty pleasure er chokolade!

Min absolutte drømmedestination er måske Italien. Hvis jeg skulle rejse et sted hen, så skulle det helt klart være til et varmt land. Så Italien ville være lækkert.