Lene Christensen drømmer om fast startplads på landsholdet efter debut

0
1824
Lene Christensen for U19-landsholdet.

Lene Christensen fik opfyldt en pigedrøm, da hun tirsdag debuterede på kvindelandsholdet. Her holdt hun buret rent kampen igennem og leverede flere flotte redninger. Nu drømmer den bare 20-årige målmand om udlandet og en fast startplads på landsholdet.

Af Charlotte Stentebjerg

Tirsdag blev det danske mål vogtet af en ny kvinde, da Lene Christensen debuterede for Kvindelandsholdet i EM-kvalifikationsgruppespillets sidste kamp mod Italien.

Og det var en drøm, som debutanten, der til dagligt vogter målet i KoldingQ, havde set frem til længe.

For to år siden sagde hun til FODBOLD FOR PIGER, at en debut på landsholdet var den største drøm i karrieren. En drøm, som hun allerede fik indfriet i tirsdagens kamp på Energi Viborg Arena i en alder af bare 20 år.

Læs FODBOLD FOR PIGER’s første portræt af Lene Christensen lige her.

”Det var kæmpe, kæmpe stort. Det er noget, jeg altid har drømt om, og det var helt vildt at træde ind på hjemmebane og stå og synge nationalsang og stå hele kampen igennem.”

Kampen endte 0-0 og Lene Christensen lavede undervejs redninger, der var med til at holde buret rent i sin debutkamp. De efterfølgende reaktioner har kun været positive.

”Jeg har fået rigtig mange lykønskninger og dejlige beskeder helt fra veninder til lærere fra folkeskolen og fodboldspillere fra ungdomslandsholdene, jeg ikke har snakket med i lang tid.” siger hun.

Lene Christensen nr. to fra højre ved siden af Pernille Harder og Stine Ballisager til første nationalhymne i landsholdstrøjen. Foto: Charlotte Stentebjerg
Afbud gav Lene en plads i startopstillingen

Landstræner Lars Søndergaard plejer normalt at sætte Brøndby-spilleren Katrine Abel på mål i startopstillingen, men landsholdet var op til kampen ramt af coronatilfælde, der gjorde, at Katrine Abel måtte gå i selvisolation på sin ellers sidste landskamp. Og det gav plads til Lene Christensen.

”Det hele blev lidt kaotisk i lejren, og det var mega ærgerligt for Abel, at hun ikke kunne spille den sidste kamp. Hun har været med til at holde en god statistik for Danmark med en målscore på 48-1 og ingen nederlag. Det ville jeg ikke være skyld i at ødelægge, så jeg ville gerne sørge for at afslutte Abels fantastiske præstation på ordentlig vis,” siger hun.

Efter kampen udtalte Katrine Abel til DR Sporten, at hun var tryg ved at lade tronen gå videre til næste generation.

”Lene viste et enormt overskud og havde nogle fantastiske redninger. Jeg håber selvfølgelig, at spillerne og staben vil savne mig uden for banen, men på banen står afløserne helt klar. Det er dejligt for mig at vide.”

Og afskeden til landsholdet åbner måske for Lene Christensens nye mål om at være fast starter i landsholdstrøjen.

”Nu er drømmen at være fast kvinde i startopstillingen på landsholdet. Der er selvfølgelig stadig Kathrine Larsen, der er rigtig dygtig og både har erfaring og rutine, men jeg håber, jeg kan være med til at kæmpe om pladsen som fast målmand.”

Drømmer om udlandet

Den opnåede drøm om at trække nationaltrøjen over hovedet er hurtigt erstattet af nye. Lene Christensen har nemlig også drømme om at nå til udlandet en dag.

”Selvom jeg har det godt i KoldingQ, håber jeg selvfølgelig på, at jeg en dag kan prøve kræfter med fodbold i udlandet og få en professionel karriere der. Sverige kunne f.eks. være en mulighed og en god start på en udlandskarriere en dag.”

Og med KoldingQ drømmer hun om at rykke længere op i tabellen end den nuværende 4. plads, som holdet indtager.

”Nu er vi desværre allerede røget ud af pokalen tidligt, men jeg håber, vi kan overraske i sæsonen og komme op og tage en bronzeplads.

KoldingQ er foreløbigt seks point bag nuværende 3. plads Fortuna Hjørring, som også slog koldinggenserne ud af pokalen. Kvindeligaen har dog været på pause siden oktober og genoptages først i foråret, men det mener målmanden ikke haft den store betydning for kampformen.

”Vi træner stadig i samme omfang som før og har også haft et par træningskampe. I starten var jeg lidt nervøs for kampform op til landsholdssamling, men fordi vi har kørt i stort set samme tempo, som vi plejer, har det ikke haft den store betydning.”

Woman of the Match og håb om EM

Der var rigeligt med betydningsfulde redninger, da Lene Christensen holdt rent bur kampen igennem, mens publikum og DBU-ansatte kvitterede med anerkendende klap og ros fra sidelinjen. Hun blev også kåret som ”Woman of the match”, og nu håber hun på at komme med til EM-slutrunden i England i 2022.

”Det er jo alt for tidligt at sige, om jeg kommer afsted, men det ville være en kæmpe oplevelse at være med til en slutrunde. Jeg håber virkelig på, at det bliver en realitet på det tidspunkt,” siger hun.