Pigefodbolden blomstrer på Djursland

0
2372
IF Midtdjurs U15 piger har ansøgt Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat om et tilskud på 15.000 kroner til opførsel af en pannabane.

Flere klubber på Jyllands næse yder en målrettet indsats for at give et stærkt tilbud til de mange piger, som gerne vil spille fodbold. Det er blevet belønnet med hele to Gjensidige Kvindeliga Drømmelegater. Læs mere om legatmodtagerne og deres arbejde med pigefodbold

Af Susan Blindbæk Vestergård, Kvindeliga-ansvarlig hos Gjensidige

SPONSORERET ARTIKEL | Sammen med Lars Albæk, DBU Breddeformand og medlem i Drømmelegat-juryen, satte jeg forleden kursen mod Djursland for at besøge henholdsvis NV Djurs piger og IF Midtdjurs U15 piger. Fælles for de to klubber er, at de gennem flere år har arbejdet målrettet på at skabe attraktive tilbud i lokalområdet til de mange piger, som elsker at spille fodbold.

Særligt udenfor storbyerne kan det være svært at tiltrække og fastholde tilpas mange piger i sporten, hvilket er en af pigefodboldens store udfordringer. Derfor er de to klubber vi skal besøge, ifølge Lars Albæk, gode rollemodeller for hvordan breddefodbolden for piger kan styrkes – på pigernes præmisser vel at mærke.

Ens træningstrøjer skal styrke fællesskabsfølelsen

Første stop er Allingåbro. Her møder vi hovedkvinderne bag NV Djurs Piger – holdleder Susan Ravn Jensen og træner Susanne B.B. Salling. NV Djurs Piger er en sammenslutning af de tre lokale klubber Ørsted, Vivild og Allingåbro. Før sammenslutningen var det stort set umuligt for den enkelte klub at mønstre et pigehold. Her et par år efter tæller man 25 fodboldglade piger i alderen 6-11 år, og der er plads til flere.

Når man laver en sådan sammenslutning, er det vigtigt at opbygge et tilhørsforhold og en stolthed over at være en del af holdet. Derfor havde holdleder Susan på vegne af NV Djurs Piger ansøgt Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat om ens træningstrøjer med klubbernes fælles logo. Et ønske, som vi i drømmelegat-juryen valgte at opfylde.

Se videoen hvor NV Djurs Piger modtager deres nye træningstrøjer:

Det gør en kæmpe forskel for fællesskabsfølelsen at trække sådan en trøje over hovedet. Pigerne viser omverdenen at de er en del af klubben – både i hverdagen, i skolen og når de er ude og spille kamp. Men netop kampene er stadig en stor udfordring.

Med den traditionelle turneringsstruktur, hvor man inddeler efter årgang, kan det være svært for en lille klub at have spillermateriale nok, og ofte skal man køre langt for at spille kampe. Et alternativ kunne ifølge træner Susanne være at inddele turneringer efter niveau i stedet, hvilket Lars Albæk ser som et vigtigt input til en fremtidig strategi for pigefodbolden.

Afvekslende træningsmuligheder skal motivere og fastholde fodboldpiger

Vi forlader nu Allingåbro og efter en halv times kørsel ad snoede landeveje ankommer vi til Ryomgård og AC Huse Park, hvor IF Midtdjurs U15 piger gør klar til aftenens træning. Selvom decembervejret byder på regn og kulde, så er pigerne som vanligt mødt talstærkt frem. Et par stykker endda i korte bukser.

Med en flot præsentationsvideo har de ansøgt Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat om et tilskud på 15.000 kroner til opførsel af en pannabane. Muligheden for varieret træning kan både fastholde motivationen for fodbold og styrke det tekniske niveau, så derfor har juryen valgt at belønne pigerne med et drømmelegat.

Pigerne tror at kameraholdets tilstedeværelse skyldes at man laver en film om kunstgræsbaner i Danmark, så det er en noget overrasket Rebekka Thomsen, der bliver kaldt frem og får overrakt Drømmelegatet på vegne af nogle meget glade piger.

Se videoen med overraskelsen og pigerne reaktion her:

IF Midtdjurs pigefodbold har oplevet en stor fremgang de senere år. I dag er de ca. 40 piger og man kan derfor stille med to 11-mands U14/U15 hold. Ifølge træner Lars Thomsen skyldes succesen bl.a. at der er plads til alle – både dem med store sportslige ambitioner og dem, der primært kommer for fællesskabet og motionen. Derudover nævner han også stor forældreopbakning, som en altafgørende faktor.

I første omgang drømmer pigerne nu om at tage deres nye træningsområde med to pannabaner og en goalstation i brug. For flere af pigerne rækker drømmene også et godt stykke ud over Djursland. Et par nævner bl.a. AGF Kvindefodbold og Gjensidige Kvindeliga som en klar ambition.

Selvom kalenderen siger december og vi er midt i en corona-tid, så er det tydeligt for os, at pigefodbolden blomstrer på Djursland, og kan være en inspiration for mange andre breddeklubber rundt om i landet.

Gjensidige gør pigers fodbolddrømme til virkelighed

Som hovedsponsor for Gjensidige Kvindeliga vil vi ikke alene støtte ligaens mission om at inspirere piger til at drømme. Vi vil også bidrage til at drømmene kan blive til virkelig. Derfor har vi stiftet Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat, som kan søges af alle fodboldpiger og -kvinder mellem 8 og 21 år.

Man kan søge som individuel spiller, som hold eller som klub, og man kan søge om lige præcis det, der kan bidrage til at gøre ens fodbolddrøm til virkelighed. Vi uddeler drømmelegater 3 – 4 gange årligt. Næste ansøgningsfrist er onsdag den 30. december 2020.

Læs mere om Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat her (link https://www.gjensidige.dk/om-os/gjensidige/sponsor/gjensidige-kvindeliga ) og følg med på Facebook på www.facebook.com/droemmelegat, hvor du også kan se nogle af de andre ansøgninger og legatmodtagere.