FC Horsens søger DBU-pigelicens – vil spille DM-liga i næste sæson

0
1486
Foto: FC Horsens

FC Horsens er blevet forhåndsgodkendt til at søge DBU-licens for sæsonen 2021-2022. “Vi glæder os til at give pigerne de bedste muligheder for, at deres fodbolddrømme kan opfyldes,” siger talentchef Frank Nielsen

Flere års udvikling af kvindefodbolden i FC Horsens skal nu krones med en plads i U18 DM-ligaen og den kommende landsdækkende U16-liga. I hvert fald hvis det står til FC Horsens.

Klubben er netop blevet forhåndsgodkendt af DBU til at søge licens til sæsonen 2021/2022, og FC Horsens håber, at det vil føre til pladser i landets bedste ungdomsrækker, som tæller Brøndby, AGF, Fortuna Hjørring og andre dygtige talentmiljøer. Hvis ikke det lykkes, håber FC Horsens som minimum at få en licensstjerne, hvilket vil være en blåstempling af det udviklingsmiljø, som klubben har skabt de seneste år.

”Med DBU´s lancering af en ny Pigelicens, som sigter på at skabe et unikt udviklingsmiljø for piger gennem alle klubbens årgange og hold, er rammen sat for det arbejde, som klubben er i fuld gang med. Uddannede trænere og en nyoprettet stilling som Head of Coaching skal være med til at sikre et klart øget fokus på bedre træning samt holdudvikling, individuel udvikling og et tættere samarbejde mellem trænere på tværs af årgangene,” skriver FC Horsens i en pressemeddelelse.

FC Horsens har de senere år oplevet, at klubbens ældste ungdomsspillere har måttet søge til andre byer for at forfølge deres drømme om at spille på højeste niveau. Med en DBU-pigelicens håber Horsens at spillerne ”fremover få optimale betingelser for at skabe sammenhæng i en travl hverdag, hvor både sport og uddannelse kan prioriteres uden at gå på kompromis med trivslen,” som FC Horsens skriver.

Team Danmark aftale og nye partnerskaber skal bane vejen

Horsens Kommunes eliteidrætskonsulent Søren Jochumsen ser frem til at følge FC Horsens arbejde med søgning af en DBU Pigelicens.

”Vi er meget tilfredse med samarbejdet med FC Horsens via vores samarbejdsaftale med Team Danmark, hvor pigefodbold er en prioriteret idræt. FC Horsens har blandt andet ydet et stort stykke arbejde omkring morgentræning for kommunens ambitiøse fodboldpiger på tværs af klubber og årgange, hvilket har været med til at løfte niveauet af morgentræningen til et højere niveau,” siger Søren Jochumsen.

”At klubben nu søger en Pigelicens, som forhåbentlig kan bringe Horsens ind på landkortet som et stærkt talentudviklingsmiljø for fodboldpiger, hilser vi velkommen. Det vil være med til at dygtiggøre flere lokale fodboldpiger yderligere, og forhåbentligt kan det være med til at fastholde flere piger i Horsens Kommunes pigefodboldklubber fremadrettet – og måske på sigt være med til at vi igen ser spillere opfostret i Horsens på det danske kvindelandshold,” siger han.

Foto: FC Horsens

FC Horsens har indgået to nye partnerskaber med efterskolerne BGI Akademiet og Hellebjerg Idrætsefterskole.

”Her vil efterskolespillere være med til at højne klubbens træningsmiljø og være en aktiv del af klubbens tilbud på ung-senior holdene. Derudover åbner aftalerne op for træningslejre og for tilgang til unikke faciliteter for klubbens spillere,” fortæller klubben.

Begejstret Talentchef drømmer stort

Talentchef Frank Nielsen glæder sig over DBU’s forhåndsgodkendelse:

”Det er et kæmpe første skridt på vejen mod licens status, som vi er enormt stolte,” siger Frank Nielsen.

Han fortæller, at klubben har oplevet ”overvældende interesse” for projektet, siden nyheden om licens-forhåndsgodkendelsen kom ud:

”Det har været topmotiverende at modtage så mange positive tilkendegivelser fra lokalområdet, og heldigvis deler mange vores passion for pigefodbolden i Horsens. Vi håber med dette initiativ at kunne inspirere endnu flere i regionen til at drømme stort på pigefodboldens vegne og til at give pigerne de bedste muligheder for at drømmene kan opfyldes. Vi glæder os til snart at kunne fortælle om flere nye tiltag på vores rejse, som først lige er begyndt,” siger Frank Nielsen i pressemeddelelsen.

FAKTA OM FC HORSENS PIGEAFDELING

  • Jyllands 5. største pigeklub med 320 aktive medlemmer
  • Motto: Oplevelser med og uden bold
  • 259 pigespillere 0-18 år
  • 18 hold U6-U18 samt senior og Fodbold fitness
  • 65 frivillige trænere og ledere
  • Arrangør af Danmarks største træningsstævne for piger, Hummel Cup med ca. 1000 aktive deltagere arrangeret af frivillige
  • Pigeaktivitetsudvalg organiserer klubture til Dana Cup og Holland
  • Medarrangør af DBU-events som DBU Pigeraket, DBU Tour og DBU U14 Talenttræf