Maria Møller Thomsen skifter fra svensk fodbold til Fortuna Hjørring

0
1641
Maria Møller Thomsen og cheftræner Niclas Hougaard signerer kontrakten, som løber frem til sommeren 2022. Foto: Fortuna Hjørring

22-årig fynbo har skrevet halvandet års kontrakt med Fortuna Hjørring efter tre sæsoner i Damallsvenskan

Efter tre sæsoner i Damallsvenskan vender Maria Møller Thomsen retur til den danske kvindeliga. Den tidligere OB og Næsby-spiller har skrevet kontrakt med Fortuna Hjørring frem til sommeren 2022.

”Det var tid til at komme hjem igen efter, at jeg har udviklet mig positivt i damallsvenskan i de seneste tre år, og så er det helt naturligt at søge til Fortuna,” siger Maria Møller Thomsen i en pressemeddelelse.

Maria Møller Thomsen, der spiller back og stopper, har i Sverige spillet for hhv. LB07 i Malmø og Växjö DFF. Hun har 42 ungdomslandskampe på cv’et.

”Jeg har altid haft som mål at komme til at vinde et dansk mesterskab og spille europæisk fodbold. Det er jo noget, som lader sig gøre i Fortuna, der er dansk mester og spiller i UEFA Champions League. Jeg ser nu frem til en endnu bedre tid med fodbold,” siger Maria Møller Thomsen.

Cheftræner: Passer godt ind i spillestil

Fortunas cheftræner Niclas Hougaard har store forventninger til nyerhvervelsen:

”Maria er en spiller, som passer meget fint ind i vore unge trup. Hun kan indgå i flere positioner i bagkæden og på kanten,” siger Niclas Hougaard.

”Hun er dygtig til at at forsvare og samtidig passer hun godt ind i vores spillefacon med at sætte spillet højt på modspillerens halvdel. Hun medvirker bl.a. til, at vi kan stille med et rigtig godt hold i alle kampene”.

Maria Møller Thomsen får trøje nummer 28, som hun overtager fra Karen Holmgaard, der er skiftet til tysk fodbold.