Amerikansk stortalent til Fortuna

0
849
Brianne Folds og Fortunas cheftræner Niclas Hougaard underskriver lejeaftalen. Foto: Fortuna Hjørring

Fortuna Hjørring har lejet amerikanske Brianne Folds hos de svenske mestre fra Gøteborg FC

23-årige Brianne Folds, der i seneste sæson var med til at vinde Damallsvenskan med Gøteborg FC, skifter nu Fortuna Hjørring, som har lejet amerikaneren i den svenske klub.

”Det er en rigtig spændende spiller, vi har lejet fra Gøteborg. Hun bliver uden tvivl en profil i vores Kvindeliga,” siger Fortunas cheftræner Niclas Hougaard i en pressemeddelelse.

”Bri er rap på fødderne, hun har et godt temposkift og god til at sætte i gang med et fremadrettet, offensivt spil,” fortæller han.

Inden Bri Folds i 2020 kom til Gøteborg spillede hun for Auburn University i Alabama. I 2013-18 var hun i den amerikanske U14-U20-trup og fra 2019 er hun med i USA U23-trup.

Bri Folds har været med til at vinde et amerikansk mesterskab med Tampa Bay United, og har været udtaget til regionsholdet i det sydøstlige USA.

Den 1,60 meter høje centralt placerede midtbanespiller skal foreløbig være i Fortuna frem til sommeren 2021.

Gøteborg FC vandt det svenske mesterskab i november, men 16. december meddelte klubben, at den lukker kvindeholdet. Siden er der dog blevet arbejdet på at finde en løsning, og pr. 1. februar er Gøteborg FCs kvindehold blevet overtaget af BK Häcken.