Fans vil slå rekord med støttebilletter til Brøndbys Champions League-kamp

0
1360
Fra en Champions League-kamp på Brøndby Stadion, hvor der var tilskuere til stede: Mod norske LSK i 2018. Foto: Steen Trolle

Brøndbys Fanafdeling og netmediet 3point.dk er gået sammen om at få solgt rekordmange støttebilletter til Brøndbys returkamp mod storholdet Lyon i næste uge

Når Brøndbys kvinder i næste uge spiller returkamp mod storholdet Olympique Lyon i 1/8-finalerne i Champions League, så kan det blive foran rekordmange tilskuere.

Det vil sige: På grund af corona-pandemien spilles kampen for lukkede porte og nul fysiske tilskuere på Brøndby Stadion. Men der sælges støttebilletter, og fanafdelingen og Brøndby-mediet 3point.dk forsøger nu sammen at få rekordmange fans til at købe en støttebillet. Det sker for at hjælpe klubben i en svær tid, hvor udgifterne er store men indtægterne meget små på grund af corona-restriktionerne.

I forvejen har Brøndby-fansene taget en stribe initiativer for at hjælpe klubbens superligahold, bl.a. ved at købe trøjer og støttebilletter til superligakampene, og nu rækker de altså ud til kvindeholdet og amatørklubben.

”Under corona-krisen har vi løbende snakket med moderklubben – særligt efter Brøndby Cup blev aflyst. Som mange andre foreninger er klubben ramt af manglende indtægter og der har vi tidligere hjulpet med penge via titusindevis af støttebilletter i 2020,” siger Lasse Bauer, formand i Fanafdelingen i Brøndby IF, til 3point.dk.

Tilskuerrekord mod Juventus

I 2018 satte Brøndby tilskuerrekord for en kamp i dansk kvindefodbold, da det lykkedes at samle 8.531 tilskuere til en Champions League-kamp mod Juventus FC. Det er denne rekord, som Fanafdelingen og 3point.dk vil prøve at slå i form af støttebilletter til returkampen mod Lyon.

”Nu spiller kvinderne Champions League mod verdens måske nok bedste fodboldhold. Normalt ville det kunne tiltrække mange fans, og vi vil derfor gerne give dem et stort moralsk boost. Derfor kombinerer vi det boost med støtte til moderklubben, der som bekendt driver kvindeholdet,” siger Lasse Bauer til 3point.

Øgede udgifter på grund af corona

Og der er brug for pengene. Forretningsfører Michael B. Espersen fortæller til 3point.dk, at kvindernes Champions League-kampagne i år er ekstra dyr på grund af UEFAs coronatiltag.

”Når vi normalt rejser til Champions League-kampe, så bor vi på dobbeltværelser. Men nu har UEFA dikteret, at man skal bo på enkeltværelser. Det gør den del dobbelt så dyr. De har også bedt os om at flyve med chartret fly frem for at flyve med rutefly. I denne uge kunne vi normalt flyve til Lyon for omkring 75.000, så koster det nu 265.000. Vi får også tilskud fra UEFA, men det var penge, som skulle arbejde i klubben bagefter. Nu skal vi bruge dem på at rejse,” siger Michael B. Espersen.

Støttebilletterne kan købes via dette link. De koster 50 kroner stykket og sælges til og med den 10. marts klokken 13.55, hvor returopgøret mellem Brøndby og Lyon fløjtes i gang på Brøndby Stadion.