Kurs mod Kvindeliga: Drømmen er gået i opfyldelse for Karen Linnebjerg

0
1913
Foto: FC Nordsjælland

En stor drøm er gået i opfyldelse for 17-årige Karen Linnebjerg Knudsen, der er blevet rykket op i FC Nordsjællands Kvindeliga-trup et halvt år før tid. Den nye hverdag i den bedste liga er spændende, men kræver også hårdt arbejde. 

Af Marie Bebe

Karen Linnebjerg kom til FC Nordsjælland i sommers, hvor hun indtil jul har spillet på klubbens U18DM-hold. Hun er oprindeligt fra Ringe på Fyn og spillede inden skiftet til FCN i den fynske klub Marienlyst. Nu er hun rykket op på FC Nordsjællands Kvindeliga-hold, hvor hun spiller sammen med nogle af landets dygtigste spillere.

”Det har været en kæmpe drøm for mig at komme til at spille med nogen af de bedste i landet. Det betyder vildt meget for mig”, siger Karen Linnebjerg.

Karen har altid drømt om, at få lov at få chancen i landets bedste liga. Med skiftet til FC Nordsjælland kom drømmen endnu tættere på, men det var alligevel en overraskelse for hende, at hun allerede nu fik chancen. For Karen har det bedste ved oprykningen været at mærke anerkendelsen fra klubbens side – og at få sin helt egen spillertrøje.

”Jeg ved, de tror på, at jeg godt kan og har lyst til, at jeg skal være en del af holdet”, siger Karen Linnebjerg.

Den 17-årige angriber blev skiftet ind i FC Nordsjællands seneste kamp i Gjensidige Kvindeligaen mod HB Køge. Det gav både et sus i maven og en masse opbakning fra hele holdet.

”Det var ret fedt. Man kan mærke, når man er ny, at alle rundt omkring råber til en. Det er sådan lidt et sus, der kommer igennem maven, for det er noget jeg har drømt om i lang tid og har meget lyst til”, siger Karen Linnebjerg.

Nyt hold giver nye udfordringer

Skiftet fra ungdomsholdet til seniorholdet byder også på udfordringer for den unge angriber. I Kvindeligaen bliver der spillet hurtigere og mange af både mod- og medspillerene har mange års erfaring med fodbold på det højeste niveau i Danmark.

”Det er bare hårdere, og man skal til at spille lidt hurtigere. Det er vildt svært at skulle følge med her til at starte med. Nu når jeg er rykket op, har jeg følt, at jeg er faldet lidt i niveau. Men det er jo klart, når man møder nogen, der er en del bedre end en selv”, siger Karen Linnebjerg.

For Karen Linnebjerg har det været svært at skulle få sit eget spil passet ind på et nyt og hurtigere hold. Hun fokuserer på, at få styr på det grundlæggende i spillet først; at kunne få fat i bolden, spille hurtigere og skubbe de andre væk. Når det er på plads, kan hun lettere finde sit eget spil frem igen. Og hun tror på, at det nok skal lykkes, selvom det tager tid.

”Jeg er egentlig fortrøstningsfuld nok med, at jeg ikke spiller så meget, for jeg skal jo nå at have erfaringen”, siger Karen Linnebjerg.

Samtidig med at spille fodbold i den højeste liga, har Karen Linnebjerg også en skole, der skal passes. Hun går i gymnasiet på Marie Kruses Skole, der ligesom FCN ligger i Farum. Oprykningen til Kvindeliga-holdet har derfor budt på endnu en udfordring, da holdet morgentræner tre gange om ugen. Det betyder, at en del morgenmoduler bliver misset – men Karen Linnebjerg klarer det med hjælp fra lærere, TeamDanmark og gode veninder.

“Alle lærerne er klar over, at jeg skal så meget med min sport, og jeg har Team Danmark, så jeg kan bede om ekstra timer. Og så har jeg en del veninder i klassen, der er gode til at fortælle mig, hvad vi har lavet og hjælpe mig med opgaver, hvis det er det, der skal til”, siger Karen Linnebjerg.

Drømmer om startopstillingen og Premier League

Pladsen i kvindeliga-truppen er en drøm, der er gået i opfyldelse for Karen Linnebjerg. Det betyder, at hun nu kan kigge længere frem og sætte nye mål for hendes fodboldkarriere.  Lige nu er hendes mål at blive en del af startopstillingen i FC Nordsjælland og at kunne finde sit eget spil frem igen.

”Jeg har et mål om at komme op på et niveau, hvor jeg føler, at jeg er helt med. Det tager tid at blive en del af det, så jeg prøver bare at spille så godt, jeg kan, og så vente til det bliver min tur”, siger Karen Linnebjerg.

Den helt store fodbolddrøm er at kunne komme til udlandet og spille med på europæisk topplan. Særligt England og Premier League trækker i den 17-årige fynbo.

”Jeg er stor fan af Premier League og kunne godt tænke mig at spille i Chelsea eller Manchester City, som er hold, jeg også selv har set, da jeg var mindre. Det er en helt vild liga, så jeg vil rigtig gerne derover”, siger Karen Linnebjerg.

Næste gang Karen Linnebjerg kan komme i aktion for FC Nordsjælland er lørdag d. 13. marts. Her tager FC Nordsjælland imod FC Thy-ThistedQ kl. 14.00 til sidste kamp i grundspillet i Gjensidige Kvindeliga.